EKO-PAKET za klince // edukativni projekt o RECIKLIRANJU

    Eko-paket je edukativni projekt u organizaciji kompanije Tetra Pak i Udruge Lijepa Naša s glavnim ciljem edukacije djece o važnosti recikliranja i zaštite okoliša. Projekt se provodi u školskoj godini 2018./2019., tijekom koje eko škole i vrtići skupljaju upotrijebljenu Tetra Pak ambalažu te od nje izrađuju maštovite i korisne predmete.

    Sve zainteresirane eko škole i vrtići mogu se prijaviti na 8. izdanje Eko-paketa i uključiti se u edukativni projekt prijavom na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

    Carton packages line up

    U dosadašnjih sedam godina, zahvaljujući Eko-paketu, gotovo 43 000 djece diljem Hrvatske educirano je o tome kako adekvatno prikupljati, razvrstavati i reciklirati otpad.

    Eko škole i vrtići koji se ove godine prijave na projekt skupljat će upotrijebljenu Tetra Pak ambalažu te od nje izrađivati kreativne radove na dvije zadane teme – zaštita okoliša i reciklaža. Osim što ima edukativnu ulogu, Eko-paket je i natječaj u sklopu kojeg eko škole i vrtići mogu osvojiti vrijedne novčane nagrade te kupovinom potrebne opreme uljepšati prostore u kojima djeca svakodnevno borave.