ELA ZNAOR kickboxing ikona // važno je da se djeca što ranije uključe u neku sportsku aktivnost, bez pritiska za ostvarivanjem vrhunskih rezultata

  Ela Znaor ima 21 godinu i fenomenalnu karijeru u svjetskom kickboxingu. U studenom prošle godine osvojila je broncu na Svjetskom kickboxing prvenstvu za seniore koje je održano u portugalskom gradu Albufeira - borila se u disciplini point fighting do 65 kg protiv Argentinke Marije Florencije Alfonso i pobijedila ju je rezultatom 18:10.

   ela znaor 4

  • Karijera: 
   Treću godinu za redom prvoplasirana na svjetskoj rang listi WAKO kickboxing organizacije 
   11 puta državna prvakinja
   6 puta pobjednica Svjetskog kupa
   Više puta brončana na seniorskim svjetskim i europskim prvenstvima
   Višestruka pobjednica europskih i međunarodnih kupova
   Najbolja sportašica grada Rijeke za 2021. godinu
   Najbolja kickboxačica Hrvatske u tatami disciplini za 2021.godinu

  Kako izgleda tvoj dan?

  - Moj sportski dan započinje s odlaskom na fakultet, a završava s večernjim kickboxing treningom. Trening imam svaki dan, a kada se pripremam za svjetsko ili europsko prvenstvo tada treniram dva puta dnevno, odnosno ujutro i navečer - . 

  ela znaor1

  Sportovi osim kickboxinga?

  - Budući da studiram na Kineziološkom fakultetu, mogu reći da sam od jutra u pokretu jer prolazim kroz različite sportove poput košarke, odbojke, plivanja, ritmičke gimnastike.. Iako ponekad, ukoliko u danu imam samo teorijska predavanja ubacim i jutarnje trčanje - . 

  ela znaor 22

  Priznanje Kineziološkog fakulteta Eli Znaor za najbolju studenticu-sportašicu u godini 2022/23

  Kakva ti je prehrana?

  - Nastupam u kategoriji do 65 kilograma i moram priznati da inače nemam problema s kilažom te sam uglavnom u granicama dozvoljene kategorije. Ukoliko trebam samo pripaziti na kilažu, tada se fokusiram da mi se prehrana tijekom priprema bazira na većem unosu voća, povrća i proteina. Nakon natjecanja ne gledam toliko na prehranu, već se volim počastiti nečim slatkim - .

  ela znaor2

  Početak karijere?

  - Moj prvi odlazak na trening je bio s nepune 3 godine na otoku Krku u kickboxing klubu "Malinska" gdje je trener ujedno i moj otac Predrag. Tamo je trenirala moja najstarija sestra Ana koja je na svakom treningu i natjecanju bila uz mene. Ona mi je odmalena uzor u sportu pa se tako i razvila moja ljubav prema kickboxingu - . 

  Što misliš o sportskim navikama novih generacija?

  - Definitivno primjećujem da se današnje mlade generacije premalo kreću zbog promjena u načinu života i povećane upotrebe tehnologije. Zbog istih razloga nemaju toliko razvijene motoričke sposobnosti i jako brzo gube koncentraciju. Smatram da je važno da se djeca što ranije uključe u neku sportsku aktivnost, bez pritiska za ostvarivanjem vrhunskih rezultata. Na kraju krajeva, bit samog sporta je unaprijeđenje zdravlja, sposobnosti, socijalizacije i timskog duha - .