EMA I MARIUS // naše čarobno vikinško vjenčanje na ISLANDU

  Ovaj predivan par zaobišao je dosadne lokalne tradicionalne okvire, otišao na Island i oženio se usred njihove savršene prirode – Ema i Marius vole Vikinge, njihov stil je poslužio kao savršeni 'okvir', a osim njih, čak je i matičarka imala taj outfit. 'Otkrila' sam ih na Facebook grupi Travel advisor, super su – vole prirodu, žive omiljeni stil i vole se. Ima li nešto bolje?

  DSC017202

  Uglavnom, Ema mi se odmah javila i poslala odgovore:

  Marius i ja smo se upoznali u Irskoj prije 4 godine

  Oboje volimo putovanja i prirodu. S obzirom da na to da smo oboje pratili 'puteve' davnih Vikinga, tako se na listi destinacija prošle godine našao i dugo željeni Island. Našem oduševljenju tom zemljom nije bilo kraja.

  Zapravo, odmah smo znali da ćemo se vratiti. Tad smo odlučili da našu međusobnu ljubav zapečatimo u zemlji koju volimo s tolikim oduševljenjem.

  AirBrush 20220914105957

  Naravno, kad se radi o vjenčanjima, pregršt uzvanika, restorani, sale, bezbroj sljedova jela, krediti za haljine i odijela, bendovi i limuzine... jednostavno nisu naš đir. Mi vjerujemo da bi vjenčanja trebala biti intimna, romantična i baš uvijek tamo i kako mladenci to zamišljaju. To je njihov trenutak i trebao bi uvijek biti samo njihov trenutak.

  Mi smo presretni što imali upravo taj trenutak tamo gdje i kako volimo

  S obzirom na to da smo sam obred vjenčanja isplanirali odmah za drugi dan po dolasku, ostatak vremena od 2 tjedna, naš honeymoon proveli smo putujući po Islandu.

  AirBrush 20220914105440

  U glavnom gradu Islanda, Reykjaviku, je jedna predivna skulptura vikinškog broda pok. Johna Gunnara, The Sun Voyager. Zamišljena kao Oda Suncu ili Dream boat.

  Tamo smo odlučili imati obred vjenčanja. Izabrali smo matičarku koja se, kao i mi, pojavila u Vikinškom outfitu, te nam odmah na početku otpjevala prekrasnu islandsku pjesmu o ljubavi.

  AirBrush 20220914105045

  Kada smo se poljubili, prvi put kao muž i žena... U pozadini se začuo glasan pljesak gomilice turista, koji su s strpljenjem čekali da obred završi i čestitali nam tim pljeskom. Mnogi su nas i fotografirali.

  AirBrush 20220914094830 Copy

  Kad smo već kod fotografiranja, želim spomenuti Deboru Idrizi koja je snimila predivne fotografije našeg vjenčanja. Naime, fotografi, koje nam je islandska agencija predložila, bili su vrlo preko našeg budžeta, pa smo planirali sami snimiti sve mobitelima.

  Srećom, na jednom islandskom portalu sam pitala ljude bi li nam tko uskočio za manju naknadu i okinuo par fotki, kad se javila Debora. I tako se rodilo jedno novo prijateljstvo, ali i najljepša moguća uspomena na taj dan.

  Tako je naše vikinško vjenčanje bilo i više od onoga što smo očekivali i naša srca su definitivno ispunjena

  Ukoliko netko isto želi tako nešto upriličiti na Islandu, mi bismo toplo preporučili unajmiti agenciju i izabrati što im srce želi. Od svećenika, Humanista, Pagana i sklapanja gay brakova, Island ima sve.

  AirBrush 20220914091423

  A nas dvoje... mi ćemo se vratiti i opet, jer jednom kad vidiš Island, ne možeš prestati dolaziti po još

   AirBrush 20220914111430

  Foto: Debora Idrizi

  DSC02042

  DSC01711