FASHION PEOPLE // crni dress-code na premijeri filma MCQUEEN

  Kad jedan enfant terrible i genijalac dobiva fenomenalan dokumentarac i premijeru, kao što je to Alexander McQueen (1969.-2010.), onda je dress code u crnoj, ali ne tužnoj, već onoj super-glam i fantastičnoj verziji. Redatelji Ian Bonhôte i Peter Ettedgui zabilježili su život i djelo jedinstvenog talenta u 111 minuta. McQueen je bio jedan od najvećih modnih talenata ikad, živio je intenzivno i kreativno snažno.

  1. McQuuen

  Radnja dokumentarca prati McQueena u njegovoj veličanstvenoj anarhiji te predstavlja kompleksnu, često mračnu i turbulentnu psihu. Na pisti je njegov rad bila divna goth priča, podcrtana čipkom, uokvirena inovativnim krojačkim eksperimentima.

  Upravo je on predstavio na pisti niski struk, koji je kasnije ušao u street-style, upravo je on donio čudesnu nude čipku od glave do pete, radi čega je danas pol party haljina upravo od tog transparentnog materijala…

  Djurdja Tedeschi
  Đurđa Tedeschi

   

  Niz stilskih egzibicija koje je McQueen donio na pisti, kasnije su prevedene u uličnu modu i ostvarile veliki utjecaj na svijet odijevanja i dizajna.

  Konstantno je ponavljao kako radi odjeću da bi se žena osjećala snažno. Snažno i zaštićeno. Zato su na njegovoj pisti hodale ikone čudesnosti, hibridi životinje i žene, neko novo biće koje u ovom svijetu nema straha od ničega.

   Djurdja Tedeschi
  Ivana Andabaka s prijateljicom

  Djurdja Tedeschi

  Jadranka Sloković

  Djurdja Tedeschi

  Jelena Veljača

  Djurdja Tedeschi

  Josipa Lisac

  Djurdja Tedeschi

  Kristina Burja

  Djurdja Tedeschi

  Loredana Bahorić i Matija Vuica

  Djurdja Tedeschi

  Martina Čičko Karapetrić i kćerka

  Djurdja Tedeschi

  Tihana Harapin Zalepugin

  Djurdja Tedeschi

  Zvona Vučković