Certifikat "Bez antibiotika", koji je Pipo Čakovcu dodijelila certifikacijska kuća DNV Adriatica nakon temeljitog pregleda cjelokupne vertikalno integrirane proizvodnje, jamči da pilići nikada nisu primili bilo koju vrstu antibiotika u bilo kojoj fazi svog životnog ciklusa , kao niti hormone ili sirovine životinjskog podrijetla.
Jedan od iznimno važnih certifikata je i onaj koji nosi brend Međimursko pile – „Uzgojeno bez antibiotika“. Ovaj certifikat hrvatskog proizvođača piletine PP PIPO iz Čakovca jamči da ćete jesti piletinu bez imalo antibiotika, a izuzetno je važno naglasiti da se svi procesi proizvodnje - od polja do stola - strogo i redovito kontroliraju.
Međimursko pile - trenutačno jedini domaći mesni proizvod s oznakom „Antibiotic free“
PP Pipo Čakovec prvi je i jedini hrvatski peradar / proizvođač koji je certificirao uzgoj pilića bez antibiotika (100 % bez antibiotika). Na policama se meso iz uzgoja bez uporabe antibiotika može pronaći pod linijom Međimursko pile.
PR TEMA