Adventski festival FOOLING AROUND: Sparkling Edition otvoren je na Oleander terasi hotela Esplanade. Trajat će do 1. siječnja 2024.
Esplanade - CHEF Ana Grgić Tomić
Chefica Ana Grgić Tomić za Fooling Around pripremila je krokete od kulena, mariniranu junetinu, crostatu s kremastim bakalarom, vruću kremastu juhu, a tu su i obožavane Esplanadine štrukle. U slatkoj ponudi su poširane kruške, izvornog naziva Clafoutis te brownie od čokolade i tonke koje potpisuje hotelska slastičarka Mirjana Špoljar. Topli pak kokteli s potpisom Vjenceslava Madića na najbolji način zaokružuju street style verziju gastro ponude najluksuznijeg zagrebačkog hotela.
Crostata s kremastim bakalarom - chefica Esplanade Ana Grgić Tomić
Izbor iz ponude svog riječkog Hidden Wine bistroa u srcu Zagreba predstavlja i chef Deni Srdoč.
CHEF DENI SRDOČ
Na njegovom meniju se nalaze losos orlie, lamb pita bread wrap te hidden burger kao glavna jela uz koja su kao prilog dostupni i krumpirići raznih okusa te topli slatki canoli. Svim tim delicijama nazdravlja se uz birana vina.
CHEF MARIO MANDARIĆ
Mario Mandarić, glavni chef Noela, jedinog zagrebačkog restorana s Michelinovom zvjezdicom, nudi pečenicu, classic kobasicu i hot dog te talijanski porchetta sendvič, a za desert fritule s raznim domaćim umacima.
CHEFOVI MARKO PALFI I MATIJA BOGDAN
Fuzija chefova Matije Bogdana i Marka Palfija je utemeljena ne samo na ljubavi prema hrani, nego i na geografskoj pripadnosti. Dvojac koji dolazi iz Međimurja fuzioniranjem stvara neočekivane menije. Gostima Fooling Arounda nude beef tartar, juneću i janjeću koftu, gozleme i buncek burger.
CHEF VID NIKOLIĆ
Ljubitelji azijske kuhinje na FOOLING AROUND:Sparkling Edition prvi će istražiti jela s menua restorana KIYOMI, kojeg premijerno predstavlja chef Vid Nikolić, a čije će otvorenje u 2024. obogatiti gastronomsku scenu Zagreba. Jela naziva Char Shu, Gyoza chicken, Shumai te desert Obanyaki bogatstvom okusa oduševit će mnoge, a tu je i Matcha sladoled s azuki grahom.
CHEF MATE JANKOVIĆ
Institut za kobasice chefa Mate Jankovića i ove će godine biti omiljeno mjesto za sve obožavatelje ove kraljice adventske gastro tradicije. Smokey debricinka, kranjska sa sirom, Frankfurterka, Bavarska te šiš kobas sa sirom serviraju se uz bogate kombinacije priloga koje gosti mogu i sami odabrati i tako se počastiti jelom kojeg su sukreirali.
Samo na FOOLING AROUND: Sparkling Edition može se kušati i opjevana dalmatinska delicija. Slavna Grašina „Fritula“ za potrebe adventske premijere preimenovana je u „Freetula by Grašo“ budući da su recepture umaka kako ističe njegova ekipa iz „Krivih ljudi“, kreirane u free style verziji.
Najtopliji kokteli ovog adventa u ponudi su na Central Station baru, a raznolike okuse domaćeg craft Old Pilot's gina skuhat će Gingle Bells ekipa.