Good Food i Mate Janković glavni su likovi nove food suradnje na zgrebačkoj sceni – nakon 13 godina slavni chef opet kreira menu poznatih street restorana.
- Okosnicu filozofije Good Food-a čini zdrava, svježa i ukusna hrana, pripremljena na jednostavan, ali kreativan način. Menu je podijeljen na nekoliko kategorija: burgeri, salate, bowls i tortilje. S obzirom kako je Good Food poznat po osluškivanju želja svojih gostiju te sezonskom nadopunjavanju i mijenjanju menija, ovo je bio idealan trenutak da se Good Food ponovno udruži s kreatorom početnog menija i zajedničkim snagama ponude slasne zalogaje. Mate je u svakoj kategoriji osmislio jedno ili dva jela, inspirirana kulturama poput Azije, Grčke i Meksika – objavljeno je povodom suradnje.
Alpha & Omega osvježavajuća je salata koja asocira na Grčku, a Mate ju je zamislio kao kombinaciju piletine, kristalke, crvenog radiča, rikole, kapara, maslina, ljubičastog luka, mini rajčica i posebnog grčkog umaka s origanom.
Ljubitelji dalekog Istoka voljet će Tiger's garden salatu, spoj sastojaka: hrskavih paniranih kozica, avokada, mini rajčice, kristalke i radiča, bobica šipka, finih fileta naranče, badema i wasabi umaka.
Još jedno jelo inspirirano dalekim Istokom krije se pod nazivom The Last Samurai. Sastojci su jasmin riža, panirane kozice, edamame, paprika, mrkva, rikola, ljubičasti luk, mini rajčica, limeta, rotkvica, marinirani đumbir, kikiriki, korijander i azijski umak.
Snažni okusi i namirnice koji dominiraju u meksičkoj kuhinji prisutni su i u Desperado bowlu: tu su jasmin riža, crispy piletina, salata, paprika, mini rajčica, kukuruz, grah, ljubičasti luk, jalapeno rajčica, Cheddar sir i cezar umak.
Beef Cheeks tortilla sastoji se od mekih i sočnih junećih obraza prethodno dinstanih u crvenom vinu, grana padana, crispy luka, ricaste salate, mini rajčica te umaka od hrena i kiselog vrhnja, koji se izvrsno slaže s govedinom.
Zvijezda novog menija je burger GOURMET 42. Podatno brioche pecivo napunjeno je s 42 dana odležanim junećim mesom, karameliziranim lukom, Cheddar sirom i vrlo malo umaka na bazi senfa i majoneze. Zašto tako malo sastojaka? - Kad imate meso odležano 42 dana, želite da meso i njegova kvaliteta dođu do izražaja, a dry aged steakove karakterizira iznimna sočnost i mekoća te specifične orašaste arome - .
Good Food adrese - Palmotićeva 2 i Teslina 7.