HIGHLANDER EXPERIENCE // 30 km pješačenja Velebitom i spavanje na otvorenom

  Dio Highlander Experiencea (krajem rujna) prolazi Premužićevom stazom koja predstavlja arhitektonsko remek djelo, gotovo je neprimjetno stopljena s prekrasnom prirodom i okolišem koji ju okružuje, odlična je za početnike, jer je pogodna za hodanje i nema strmih terena. Jedinstvena je i po načinu na koji je izgrađena, tehnikom suhozida.

  HIGHLANDER EXPERIENCE 6

  Ovaj „mlađi brat“ višednevnih i zahtjevnijih „starijih“ HIGHLANDER & HIGHLANDER 55, idealan je za sve planinare početnike s manje iskustva pod nogama, koji tek ulaze u svijet planinarenja.

  Sudionici trebaju pješačiti 30 km, za razliku od 100 km (HIGHLANDER) ili 55 km (HIGHLANDER 55), unutar kojih se nalaze 1 kontrolna točka + start i cilj za najviše dva dana i jednu noć.

  Spavanje je vani, u šatoru ili na otvorenom, po želji.

  HIGHLANDER EXPERIENCE 4

  Staza se može okarakterizirati kao "Velebit u malom", s obzirom kako je složena na način da u tih tridesetak kilometara sudionici prođu svu različitost terena i prirodnih ljepota koje Velebit nudi: pogled na more, hodanje po stijenama, kroz šume.

  Kružnog oblika, staza se u potpunosti nalazi unutar Nacionalnog parka Sjeverni Velebit, s time da je 50% staze s kontinentalne strane planine, a 50% s primorske strane planine.

  HIGHLANDER EXPERIENCE 10

  Važno je još napomenuti kako, iako se radi o planinarskom događaju pogodnom za početnike, sudionicima se preporučuje doći u dobrom fizičkom stanju, s obzirom da ima nekoliko većih i zahtjevnijih uspona, posebice drugog dana.
  Unutar 33 uzbudljiva sata, svi zaljubljenici u aktivan život imat će priliku istražiti dio Velebita i boraviti slobodni ispod zvjezdanog neba. Vrijeme održavanja - 25. i 26. rujna.

  Više informacija na: https://highlanderadventure.com/velebit/hr

  HIGHLANDER EXPERIENCE 1HIGHLANDER EXPERIENCE 2HIGHLANDER EXPERIENCE 3HIGHLANDER EXPERIENCE 5HIGHLANDER EXPERIENCE 7HIGHLANDER EXPERIENCE 8HIGHLANDER EXPERIENCE 9HIGHLANDER EXPERIENCE 11HIGHLANDER EXPERIENCE 12HIGHLANDER EXPERIENCE 13HIGHLANDER EXPERIENCE 14