HOT_spot // postani JOAN CRAWFORD na jedan dan!

  Ili možda Frank Sinatra, F. F. Copolla, Bette Davis..? Novi splitski bar i restoran Kinoteka uređen je u fora vintage kino stilu gdje su stolci ukrašeni poznatim imenima i zvijezdama, stari holivudski štih vidi se na zidovima i plakatima...

   

  kinoteka split

  - Smještena u gotičkoj palači koja datira iz II. polovice 15. stoljeća s jednim od najljepših zatvorenih dvorišta unutar Dioklecijanove palače sa stubištem i starom gustirom, novi splitski restoran Kinoteka dobio je ime po kultnoj splitskoj Kinoteci Zlatna vrata koja se nalazi točno kat iznad i od 1964. godine omiljeno je okupljalište filmoljubaca. Iz tog razloga, jedan dio interijera zamišljen je kao svojevrsni homage kinoteci Zlatna vrata pa je prostor ispunjen restauriranim sjedalicama iz stare postave kinoteke. U tom dijelu Kinoteke, interijer je obogaćen plakatima, presjekom filmskih klasika od 1964. godine na dalje, koji su nastali u suradnji s filmskim kritičarem Mirom Nikolićem – objavljeno je u najavi otvorenja. - Barski dio nudi čak 180 etiketa žestokog alkohola, a prostorom dominira zelenilo i cvijeće te ručno oslikani zid koji je izradio akademski grafičar Dalibor Pehar. Sjedeći u tom dijelu Kinoteke dobivate dojam da sjedite u prozračnom mediteranskom vrtu u kojem možete uživati u vrhunskim koktelima i izvrsnoj glazbi. Većina namještaja ručno je izrađena po zamisli vlasnika koji su zaslužni za osmišljavanje i uređenje kompletnog interijera - .

   kinoteka split

  Kuhinju vodi Vid Nikolić, jedan od najboljih chef-ova za azijsku fuziju, te se u ponudi mogu pronaći jela kao što si sushi sa slanim inćunima i tiradito od brancina s uljem od istarskih tartufa. Osim gastro ponude, Kinoteka se može pohvaliti impresivnom kartom koktela na kojoj se nalazi i 15-tak signature koktela s potpisom barmena svjetskog iskustva Juliana Bolenza. Uz Split Gin Fizz koji sadrži craft gin vinarije Bibich, tu su orijentalni Green Tea and Jasmin Julep, te Honolulu Honey, za čiju pripremu se u rastopljeni maslac ukuhava med i mango. U ponudi se nalazi i Passion Brulee, pobjednički koktel s kojim je Julian osvojio prestižno 1. mjesto na The London Club and Bar Awards.

  kinoteka split 

  Vlasnici Kinoteke Žana i Željko Alfirević, Sara Alfirević Vrsalović i Toni Vrsalović
   

  kinoteka splitkinoteka split