Humano trčanje / „Kuna jedna, kilometra vrijedna“

  Prvi međunarodni prekogranični ultramaraton u dužini od 52 kilometra, od Osijeka preko graničnog prijelaza Bogojevo pa sve do Apatina, održan je u subotu 12. prosinca. Utrku je obilježila humanitarna akcija liječnika Dragana Maloševca Kuna jedna, kilometra vrijedna. 

  MARATON

  Nakon što je ove godine istrčao 15 planinskih utrka, 26 polumaratona, Zagrebački maraton i utrku Wings for Life u Zadru, Dragan Maloševac (48), zagrebački liječnik zaposlen u osječkoj Hitnoj pomoći i jedan od najpoznatijih hrvatskih trkača, odlučio je za kraj kalendarske godine odraditi jednu humanitarnu utrku. - Prikupljeni novac darovat će se mladoj Osječanki koja je tek postala punoljetna, a već je majka. Kao nezaposlenu samohranu majku tu je mladu ženu nedavno zadesila još jedna životna tragedija - iznenada joj je umrla i majka - ispričao je 48-godišnji liječnik. 

  FARMACIA1
  Liječnik i vjerni trkač Dragan Maloševac završio je godinu humanitarnom akcijom


  Maloševac je pozvao kolege i prijatelje da uplate jednu kunu za svaki njegov pretrčani kilometar. Kako je izjavio za HRT, javile su mu se dvije tvrtke te više od 80 prijatelja i njegov kilometar vrijedi najmanje 115 kuna. Priča se nastavlja tako da su pozvani svi koji žele sudjelovati u ovoj humanitarnoj akciji. - Potpora prijatelja i ova humanitarna akcija dali su mi poseban poticaj da uspješno završim svoj prvi ultramaraton - izjavio je Dragan Maloševac.
  Za Emu Gilih i njezina Bornu može se uplatiti na Emin račun u Privrednoj banci Zagreb: IBAN HR5523400093217581001 (za uplate iz inozemstva - SWIFT/BIC: PBZGHR2X).

  FARMACIA2

  Farmacia je ovom prigodom mladoj mami donirala poklon paket, a Draganu dala podršku opskrbivši ga za ovu dugu i iscrpljujuću utrku energetskim gelovima i pripravcima za nadoknadu tekućine i elektrolita.