IN BETWEEN // Ivana Mrčela otvorila artistički svijet između golubova i letećih riba

  - Instalacija se nalazi u Tvrdalju Petra Hektorovića, utvrđenom ljetnikovcu književnika, autora prvog realističnog epa hrvatske renesanse Ribanje i ribarsko prigovaranje. To je najpoznatija građevina i jedan od simbola Staroga Grada - javlja Ivana Mrčela, naša umjetnica koja aktivno sudjeluje na raznim manifestacijama, u galerijama, gdje likovno i umjetnički komentira svijet i društvo.

  NASLOVNA FOTOGRAFIJA in between ivana mrcela hvar

  U novom je projektu otkrila novi 'život' - njezine leteće ribe daju dinamiku prostoru, ona ih smješta tamo gdje nedostaju - nešto se ipak nalazi između golubova i pravih riba, koje su tamo klasični stanari. Hibridna izmišljena bića atraktivan su likovni dodatak prostoru, eterično se uklapaju u ovaj povijesni ambijent.

  IN BETWEEN 09

  - Znamenitost Tvrdalja je njegov Ribnjak okružen trijemom, u kojem slobodno žive ribe (cipli), a povrh kojeg se uzdiže mala kula s kamenim gnijezdima za golubove i rupama za vrapce. Izložena instalacija sastoji se od četiri crteža na prozirnoj foliji koji prikazuju leteće ribe – svijet koji se nalazi između golubova smještenih iznad i riba ispod. Život između dva kontrasta, u prostoru koji razdvaja ili povezuje dva različita entiteta - .

  Rad je izložen u sklopu međunarodnog Zrinski Art Festivala - festivala inovativnih umjetničkih praksi, koji se po prvi puta predstavio Hvarskoj publici od 15. do 17.09.2023.

  Fotografije: Marko Todorov

  IN BETWEEN 04IN BETWEEN 06IN BETWEEN 07IN BETWEEN 08