INOVATIVAN PROJEKT // Swatch Art Peace Hotel je mjesto u kojemu žive brojni umjetnici i razvijaju vlastitu kreativnost

  Nick Hayek, izvršni direktor grupe Swatch surađuje s umjetnicima više od trideset i pet godina. Emocije, radost života, inovativnost i pozitivna provokativnost, ljubav prema umjetnicima definicija su i samog brenda.

  sc01 22 Biennale 2022 SAPH building 3

  - Swatch Art Peace Hotel naša je umjetnička ikona, ispunjena životom, duhom zabave i pozitivne provokacije. Kreativnosti ima u svemu i kamo god pogledate. Otvoreno je svima. To je poruka Swatcha, suštine mjesta, a ta filozofija vibrira kroz svaki dio hotela – objavila je kompanija Swatch.

  Tvrtka je 2011. otvorila Swatch Art Peace Hotel u Šangaju, Kina, izraz njezine daljnje privrženosti umjetnosti i ljudima koji čine to - jedinstvena je to umjetnička rezidencija u kojoj kreativne duše iz cijelog svijeta nalaze mjesto živjeti i raditi u punoj slobodi.

  sc01 22 Biennale 2022 SAPH building 1

  Projekt ima za cilj ugostiti umjetnike iz cijelog svijeta, u pravom duhu Swatcha: brend koji prihvaća raznolikost, slobodu izražavanja, inovativnost i vjeru u snagu umjetnika i njihovog rada kako bi svijet učinili boljim mjestom. Njegova veličina i otvorenost prema raznolikost nude umjetnicima u usponu jedinstvenu priliku da žive unutar internacionalne zajednicu i razvijati vlastite projekte u kreativnom okruženju.

  Izgradnja je to posebne zajednice diljem svijeta – u svakom je trenutku tamo osamnaest umjetnika iz svih disciplina i podrijetla. Žive i rade po nekoliko mjeseci u jednoj od jedinica (radionica i stan) od prostorijama. Rezidencija također nudi zajedničke prostore za interakciju i dijeljenje kao kuhinja i knjižnica.

  sc01 22 Biennale 2022 SAPH building 2

  - Pozdravljamo svaku vrstu umjetničkog izražavanja, stila i medija: plesače, glazbenike, slikari, kipari, pisci, video stvaratelji i još mnogo toga. Umjetnici nemaju nikakve obveze s obzirom na organizaciju ili prirodu posla koji se obavlja tijekom njihovog prebivalište. Slobodni su sudjelovati u pojedinačnim ili zajedničkim projektima te raditi u skladu s tim vlastitom rasporedu i planovima. To projektu daje izuzetnu dinamiku i vitalnost, olakšavajući nevjerojatnu razmjenu među različitim disciplinama i ljudima u rezidenciji – objavio je Swatch.

  Do sada se projektu pridružilo više od 450 umjetnika iz 54 različite zemlje.

  Swatch Art Peace Hotel je dinamičan projekt koji se neprestano razvija, gdje ljudi mogu se uključiti u suradnju i interakciju kao dinamična zajednica, kako bi obogatili svoju kreativnost i međusobno potaknuli rad. Komunikacija, suočavanje i promatranje izazova umjetnike i omogućuje im u izgradnji vještina te širenju granica umjetnosti.