IVANA FRANKE @ LAUBA // APERCEPTION od 14.7. do 21.8.2022.

  Majstorica impozantnih i zamršenih prostornih instalacija, čiji se projekti redovito izlažu u okviru međunarodnih institucija neizmjernog umjetničkog kalibra, Franke se često izražava kroz konstruktivističku i optičku umjetnost te problematizira odnos stvarnosti, percepcije i kognitivnih procesa, oslanjajući se na jaku neuroznanost.

  hh

  Franke koja živi u Berlinu te je svjetski priznata umjetnica, već je izlagala u Laubi. Otvorenje - u četvrtak 14.7. u 20 sati.

   

   

  Minimalističkim svjetlosnim instalacijama u zamračenim ambijentima simbolički ruši prostorne granice i propituje mentalne procese promatrača u susretu s vizualnim podražajima, a kroz medij crteža i grafike bavi se matematičkom spoznajom kao jednim od modusa istine svijeta i prostora.

   

   

  Korištenjem prozirnih materijala otvara mogućnost sumnje u točnost percepcije i poziva se na iluzorne fenomene koji čine nejasnim naše razumijevanje prostornih dimenzija, otvarajući nam mogućnost da prostor postoji neovisno o nama, da su njegove dimenzije daleko od statičnosti.