Kako se snaći u šumi trendova

  Trendovi i modne smjernice kao da ponekad 'gube razum' pa nam se čini da se moda pretvorila u kaos u kojemu svatko stvara svoj trend. Ok, želimo biti originalni i neponovljivi, no vrlo se lako izgubiti u moru detalja, modela, boja i uzoraka. Ovo uz ono, lijevo uz desno, bijelo uz crno. Točkice uz prugice, pleteno uz kožu. Toliko ljepote oko nas, a pravila niotkud. Sve sa svime, reći će nam stilisti. A kako?

  Najpraktičnije je trend slijediti kroz modne dodatke. Torbu ili cipele. Prsten ili naušnice. Nakit je uvijek praktičan pokazatelj trenda koji nas je nadahnuo. Ima još jedan šabahter: odredite koje ćete desetljeće slijediti. Ako niste sigurni ili ne stignete napraviti idealan miks 80-ih, 70-ih i 40-ih, odaberite jednu dekadu, primjerice sedamdesete. Obucite trapez-hlače i na njima gradite odjevnu kombinaciju.

  Najvažnije je, zapravo, odrediti točku oko koje će se sve okretati, kamen temeljac vaše trenutne modne formule. Na taj način bit će vam jednostavnije, a i skladnije.
  Svake sezone dizajneri mijenjaju kolekcije i predlažu nam nove stvari. No sva sreća da se trend od prošle godine često nastavlja na sljedeću jer se očito nije dovoljno 'izlizao'. Pa su cipele od prošle sezone opet u glavnoj ulozi. 

  Ako preferirate dublje praćenje modnih trendova, opremite se od glave do pete: haljina, hlače, cipele, jakne. Ili osluškujte omiljene dizajnere – mnogi od njih definirali su vlastiti stil i svake sezone na pistu šalju nove modele prema istoj isprobanoj formuli.Možete se osvrnuti i na ikone određenog doba. One su nerijetko velika inspiracija za dizajnere, zašto ne bi bile i za nas.

  Foto: prshots