KAŠTELIR-LABINCI oduševljavaju BOGATOM PONUDOM // besplatne degustacije i nezaboravni eno-gastro doživljaji SVAKI PETAK

  Ljepote Istre nisu samo more i sunce - u srcu poluotoka skrivaju se mjesta koja svojom ponudom i zanimljivostima zaslužuju čvrstu poziciju na istarskoj turističkoj mapi, a jedno od njih su Kaštelir-Labinci, općina s nevjerojatnom raznolikošću ponude domaćih proizvoda na tako malom području sa svega 1500 stanovnika.

  Kaštelir Facbook 103 of 148

  U Kaštelir-Labincima, uz brojne iznajmljivače, registrirano je čak 150 OPG-ova, i više od polovine stanovništva se bavi domaćom proizvodnjom.

  Zato su tamošnja općinska vlast, turistička zajednica i Udruga Vitis, osmislili ponudu naziva Together In FREE FRIDAY TASTING - svakoga petka, tijekom srpnja i kolovoza, posjetitelji i turisti mogu obići lokalne OPG-ove i restorane te besplatno degustirati proizvode i naručiti menije po promotivnim cijenama.

  Kaštelir Facbook 135 of 148

  Ponuda Together In FREE FRIDAY TASTING i službeno je prezentirana ovoga petka, a uz brojne predstavnike medija predstavljanju su se odazvali u Tulio Demetlika, zamjenik župana Istarske županije te Cristina Vojić Krajcar iz Turističke zajednice Istarske županije.

  Kao početna točka prezentacije odabran je Natura Camp Karli, novitet u lokalnoj ponudi, idealan za ljubitelje robinzonskog turizma.

  Kaštelir Facbook 12 of 148

  Na velikoj parceli na raspolaganju su drvene kućice i glamping šatori sa smještajnim kapacitetom za 50 ljudi, struje nema osim na nekoliko punktova, a ono što gosti dobiju je neprocjenjivo – apsolutni mir i netaknuta priroda.

  Kaštelir Facbook 44 of 148

  - Smatrali smo kako je upravo Together In FREE FRIDAY TASTING specifična ponuda koja najbolje dočarava kako se u našem mjestu susreću tradicija i moderan život te da predstavlja idealan primjer onoga što smo osmislili u turističkoj promociji naše općine, kao i svega onoga što još razvijamo, svih ideja koje će tek biti realizirane - rekao je tijekom predstavljanja ponude Đulijano Petrović, načelnik Općine Kaštelir-Labinci.

  Kaštelir Facbook 24 of 148

  Ruta OPG-ova u ponudi Together In FREE FRIDAY TASTING znači da posjetitelji i turisti mogu probati najkvalitetnija i nagrađivana vina, maslinova ulja za koja je već poznato da su među najboljima na svijetu, jedino bučino ulje u Istri, rakije u kojima se skrivaju arome i više od dvadeset trava...

  Kaštelir Facbook 58 of 148

  Tu su i fantastična craft piva, craft bezalkoholna pića poput tonika i đumbirovog piva, ali i domaći fuži, njoki i pljukanci koje možete probati raditi i osobno.

  Kaštelir Facbook 114 of 148

  Kaštelir-Labinci istinski zaslužuju da se čuje za njih, za sve što nude, i doista su mjesto koje zahvaljujući svojim vrijednim stanovnicima te inovativnim idejama može biti na ponos cijeloj Istri.

  Kaštelir Facbook 81 of 148

  Tijekom Together In FREE FRIDAY TASTINGA, svakoga petka, mogu se posjetiti sljedeće lokacije:

  OPG Irvin Kocijančić - besplatna degustacija bučinog ulja / 15 - 20 h

  OPG Edi Brčić - besplatna degustacija vina i ulja / 17 - 21 h

  Kaštelir Facbook 85 of 148

  Cossetto vina -besplatna degustacija tri vrste vina / 15 - 20 h

  Vina Radoš - besplatna degustacija četiri vrste vina / 11 - 19 h

  Istarska Kapljica - besplatna degustacija tri vrste rakije / 11 - 19 h

  OPG Čehić - besplatna degustacija gina, rakija, vina, maslinovog ulja i meda / 11 - 19 h

  Kaštelir Facbook 99 of 148

  Oliveri extra virgin olive oil - besplatna degustacija pet vrsta maslinovog ulja / 11 - 19 h

  Castellana Craft Beer -degustacija dvije vrste piva (boca 0,33 lit), uz Antipasto del giorno – po promotivnoj cijeni od 100 kuna po osobi / 11-14 h i 18-23 h

  OPG Lucija Venier - radionica domaće tjestenine – u ovoj ponudi posjetitelji sami izrađuju paštu koju potom skuhaju i jedu, a uz su u ponudi pića iz proizvodnje OPG-a; promotivna cijena je 100 kuna po osobi / 11 h, 15 h i 17:30 h -

  OPG Igor Kocijančić - besplatna degustacija ulja i vina – za posjet ovome OPG-u potrebna je prethodna najava

  ŽARDIN Traditional Restaurant - meni po promotivnoj cijeni od 150 kuna po osobi uključuje hladni pjat (istarski pršut, ovčji sir, salamini tartufi i kobasica), fuže mare-monti ( gamberi i divlje šparoge), domaću krostatu s kremom od limuna, 0,25 l vina i 0,25 l mineralne vode / 11 - 19 h

  Kaštelir Facbook 54 of 148Kaštelir Facbook 126 of 148