KEGLIĆ PARTY // Zagreb Burger Festival šesti put otvorio svoja mirisna vrata

  Čak četrdesetak vrsta gurmanskih kreativnih burgera očekuje posjetitelje od 10. do 19. rujna, od 12 do 24 h, na zagrebačkom Trgu dr. Franje Tuđmana. Devet ugostitelja natječu se za pobjedu na Zagreb Burger Festivalu, a glasaju posjetitelji skeniranjem QR kodova na računima.

  Gravy Special burger The Burger Bar

  Gravy Special burger - The Burger Bar

  Dalmaciju predstavlja Guloso iz Dubrovnika s burgerima Gospar i Huncut, obogaćenima dubrovačkim poverunima i drniškim pršutom.

  Drugi Dalmatinac je šibenski Festina Lente, a njihov je favorit Kobaja burger sa svinjskim kobasicama i tri vrste senfa.

  Reshetka International stiže iz Varaždina. Već su nekoliko puta osvajali nagrade na ovom festivalu, nedavno su pobijedili na street food festivalu u Širokom Brijegu, te osvojili drugo mjesto u Beogradu - njihov je favorit Đuragan.

  atmosfera 3

  Na kućici Chef’s Burger u ponudi su burgeri s potpisom Chefa Ivana Pažanina. On koketira s okusima, spretno sljubljujući aromatični luk s umakom od bosiljka te jalapeno papričice s džemom od luka.

  Poznati Chef Mate Janković predlaže Pepper Jack ili Classic Smoke. Najraskošnija među svim kućicama, BBQ Hot Yard, osim svojih pet kapitalaca među kojima su Treatment i Peanut Butter Jelly burger, priprema i deset specijalaca - za svaki festivalski dan po jedan - mirisat će na hobotnicu, kozice, puricu.

  Zagrebački The Burger Bar priprema dvokatno čudo i vrlo fotogenične burgere, jedan od njih s potpisom. Krančito, Čizer i Klasikaner ljuljuškaju se na grillu BrewBitesa i jedva čekaju da ih zagrizete, a Krančito obogaćen tortiljicama kralj je hrskutavosti. Chef Mario Mihelj iz El Tora predlaže El Toro Bacon Asado.

  Gospar burger Food Bar Guloso Dubrovnik

  Gospar burger - Food Bar Guloso Dubrovnik

  Osim bogate ponude mesnih menua, nezaobilazne su i pivske kapi & kokteli. POPUP Kokice su aromatične hrvatske kokice, slatke i slane, a od slatkog tu su sladoledi.

  Ritmove&Beatove svakodnevno će dijeliti DJ’i - Stanko Bondža, Ozren Kanceljak Kanca, naše DJ dame: Rea, Babilonska.

  Fotografije: Sandro Sklepić

  najmoprimciPOPUP kokice