KNJIGA NA PLAŽI // 2 nova planetarno popularna KRIMIĆA prevedena su na hrvatski

  Čitanje na plaži jedna je od najpopularnijih ljetnih „disciplina“, a Mozaik knjiga ima 2 nova aduta: noviteti i idealno štivo za duge sunčane dane su „Gledam te“ Terese Driscoll i „Poslušna žena“ Kerry Fisher.

  Gledam te 1200pixx


  Teresa Driscoll: Gledam te

  Već u prvoj godini roman je prodan u više od pola milijuna primjeraka diljem svijeta, a u Sjedinjenim Američkim Državama, Velikoj Britaniji i Australiji čvrsto je držao vrh ljestvice najprodavanijih naslova.

  Autorica koja se specijalizirala za pisanje ženske proze i napetih trilera, u svojoj novoj karijeri prodala je više milijuna naslova, a njezina su djela prevedena na više od 20 jezika.

  Ovaj roman mnogi uspoređuju s velikim svjetskim hitom "Djevojka u vlaku" Paule Hawkins koji je prodan u višemilijunskim nakladama. "Gledam te" prvi je roman Terese Driscoll preveden na hrvatski jezik, a prevela ga je Dragana Grozdanić.

  RADNJA:

  Kada Ella Longfield načuje dva atraktivna mladića kako u vlaku očijukaju s dvjema tinejdžericama, smatra to beznačajnim sve dok ne shvati da su tek izišli iz zatvora, i tada je njezin majčinski nagon potakne da bude na velikom oprezu. No u trenutku kada odluči pozvati pomoć, nešto je zaustavi.

  Kada se sljedeći dan probudi, na vijestima čuje da je jedna od tih djevojaka, lijepa zelenooka Anna Ballard, nestala. Nakon godinu dana, Anne još uvijek nema.

  Ellu izjeda grižnja savjesti zbog onoga što nije učinila, no nije jedina koja ne može zaboraviti. Netko joj šalje prijeteća pisma zbog kojih ona počinje strahovati za vlastiti život. Apel u povodu godišnjice nestanka otkriva da Annini prijatelji i obitelj možda nešto kriju. Annina najbolja prijateljica, Sarah, ne govori potpunu istinu o onome što se te noći doista dogodilo, a njezini roditelji čuvaju vlastite tajne.

   Gledam te 1200pix

  Kerry Fisher: Poslušna žena

  Roman u izdanju Mozaika knjiga donosi briljantno napisanu priču o izdaji i obmani, ali i ljubavi i opraštanju.

  Ako ste ljubitelji velikih hitova planetarno popularne Liane Moriarty, ovo je naslov koji će vas jednako tako osvojiti. Roman je s engleskog prevela Nada Mirković.

  RADNJA:

  Biste li pristali na sve zbog muškarca kojeg volite? Čak i kad znate da je učinio nešto jezivo? Larin život samo je naizgled savršen.

  Njezin suprug Massimo jako je zgodan i uspješan u poslu, sinčić Sandro prekrasno je dijete, a dom im je kao iz bajke. No Lara zna nešto o Massimu. Nešto što ne smije nikome reći jer bi njihov život mogao biti upropašten. On bi izgubio posao, oni bi izgubili ugled, a možda i sina. Ta će tajna Laru pretvoriti u zatočenicu vlastitog braka.

  Maggie se udala za Massimova brata Nicoa i živi s njim unatoč neugodnostima koje joj priređuje njegova kći iz prvog braka. I ona, baš kao i Lara, saznat će najmračnije tajne svojega supruga. Jednog će dana pronaći pismo koje će joj otkriti šokantnu tajnu o Nicovoj prvoj supruzi. Treba li Maggie tu tajnu podijeliti s njim ili će procijeniti da je za njihovu ljubav bolje da je on nikada ne sazna.