Kreativni izazov @ Design District Zagreb

  Ususret prvom održavanju Design Districta Zagreb, koji će svojim programom afirmirati zonu Martićeve kao kreativnu gradsku četvrt, objavljen je natječaj Mali pomaci i otvoren je poziv na sudjelovanje u programu. Pred dizajnerima, arhitektima, umjetnicima, ali i drugim autorima stoji zahtjevan, ali uzbudljiv zadatak u stvaranju novih stalnih i povremenih korisnih sadržaja u ovoj četvrti.

  DDZ OpenCall fbpost-2

  Poticaj sudjelovanju u natječajima svakako je doprinos lokalnom razvoju kroz inovativno promišljanje, ali i mogućnost stalne implementacije odabranih radova koji će biti izloženi za vrijeme trajanja festivala od 16. do 19. lipnja. Detaljnije se o svakom natječaju može saznati na http://designdistrict.hr/hr/sudionik/,  gdje se ujedno odvijaju i prijave.
  Natječaj Mali pomaci organizira se u suradnji s Uredom grada Zagreba za strategijsko planiranje i razvoj, a namijenjen je dizajnerima, arhitektima, umjetnicima i drugim autoricama i autorima iz Hrvatske i inozemstva. Njegov je cilj doći do kvalitetnog, izvedivog i funkcionalnog dizajna objekata namijenjenih 'zoni Martićeva', kao i do inteligentnih koncepata s mogućnošću poboljšanja života i navika stanovnika četvrti.

  SmallActs VIZUAL


  Fokus natječaja je na dizajnerskim scenarijima i prototipovima kao mogućim rješenjima za uočene probleme na području urbane opreme i fluidnih koncepata. Urbana oprema shvaćena je u ovom kontekstu široko i nekonvencionalno, poput one namijenjene predahu i odmoru, te one koja je  koncipirana i/ili predložena s obzirom na uočene potrebe i problemske situacije u 'zoni Martićeva'. Pod fluidnim konceptima traže se pametne, korisne i niskobudžetne dizajnerske intervencije u javnom prostoru, site-specific radovi sa sposobnošću razvijanja međusobne interakcije građana i njihovog životnog prostora.
  Rok za prijavu projekata je 20. travnja,  a svi radovi koji uđu u uži izbor natječaja, bit će predstavljeni publici na uličnoj izložbi u sklopu festivala Design District Zagreb te u pripadajućem katalogu. Cjeloviti raspis natječaja „Mali pomaci“ nalazi se na internet stranici Design Districta Zagreb, gdje se ujedno na njega može i prijaviti: http://designdistrict.hr/hr/entries/mali-pomaci-raspis/.