LEJLA HODŽIĆ kustosica // KOSTIMI benda LET3 super su primjer kako glazbeni profesionalci surađuju s umjetniima

  Do 2. siječnja 2024., dakle još par dana, u zagrebačkoj GALERIJI NA KATU u KIC-u imate priliku vidjeti uživo genijalne kostime benda LET3 koji su putovali na Eurosong s pjesmom Mama ŠČ, a potpisuju ih Lejla Hodžić (koja je ujedno kustosica izložbe), Lana Letović Perčin i Manuela Paladin Šabanović te Juraj Zigman. Ime izložbe je u duhu benda i njihova smisla za humor - 'Bombardiranje Dore i Euroščonga'. Bend nastupa na trgu za Novu, uz Zagrebačku filharmoniju.

  Organizacijski izložbu potpisuje i KUC Travno.

  20231229 1307181

  - Mislim da je ovo dobar primjer koji pokazuje kako glazbeni profesionalci surađuju s umjetnicima, kad je muzičarima bitan kompletan look - rekla nam je Hodžić.

   

  @dubravkapz #let3 #kiczagreb #exhibition #costumes #costumography ♬ My Concertina - Balang_3go

   

  Uz kostime koje su nosili članovi benda Zoran Prodanović Prlja, Damir Martinović Mrle, Dražen Baljak, Matej Zec i Ivan Bojčić, u kinu u KIC-u posjetitelji mogu vidjeti i fotografije procesa nastanka kostima u Rijeci i Sarajevu, te nastupa u Opatiji, Varšavi, Tel Avivu, Madridu, Londonu, Liverpoolu, Zagrebu i Rijeci, objavljeno je povodom izložbe.

  Kostimi, naglasila je Lejla, šalju poruku, glazbenici i općenito scenski autori imaju tu specifičnu priliku jer komuniciraju s javnošću i publikom.

   20231229 130702

  Ovdje Let 3 kao i uvijek, propitkuje granice, no stilski gledano, radi se o fantastičnim kostimima koji su rađeni kao za kazalište.

  - Bitno je u njima lako se kretati, stoga je riječ o krojevima koji su nastali tek nakon što smo mi autori kostima dobili info kakva je koreografija - naglasila je.

  Kostimi su prilagođeni bendu, nastupu, porukama i drami koju kreiraju, a sve skupa ima military štih. Niz elemenata pojačava dojam, i samostalni komadi su eksponati koji ukazuju na važnost scenskih kostima.

  20231229 125816

  Detalji army kaputa i sako slične forme nadograđeni su nekim trikovima - neki od komada nose se na dvije strane. Ukrašeni su sjajnim teksturama, a dio kreacija ima originalan print, inspiriran ŠČ slovima.

  Osim scenske energije, kostimi imaju i određenu street-syle auru - vidim ih kao cool komade koje nose kreativke.

  Više na DIVA VEČERNJI LIST

   20231229 130618

  20231229 130504