Prijava

Prijava

Zaboravljeno Korisničko ime ili Lozinka ?
    ItGirl - fashion lifestyle community & magazineItGirl - fashion lifestyle community & magazine
    • Home
    • NewsFlash
      • Style&GlowStyle&Glow
      • Skin&Glow Skin&Glow
      • Trend&GlowTrend&Glow
      • Go&GlowGo&Glow
    • Kontakt

    CATERING LISAK & CHEF MARIO MIHELJ # jesenski meni @ SKENDERICA 1912

    Go&Glow
    07 Listopad 2025

    Hrvatska gastronomska scena početkom jeseni bilježi novu suradnju između Cateringa Lisak i chefa Maria Mihelja, koji će u idućem razdoblju zajednički raditi na razvoju novih gastronomskih koncepata. Ovaj spoj iskustva, kreativnosti i tradicije usmjeren je na povezivanje suvremenih pristupa kuhanju s nasljeđem domaće kuhinje.

    Ana Mario Bruno

    Ana, Mario i Bruno 

     

    Prvi projekt – jesenski meni restorana Skenderica 1912

    Prvi rezultat nove suradnje jest jesenski meni restorana Skenderica 1912, poznatog po njegovanju starozagrebačke kuhinje. Restoran se nalazi u Remetama, u Ulici Remete 168, a iza projekta stoje chef Mihelj, Ana Lisak i Bruno Pavlić, vlasnik Skenderice. Njihova zajednička vizija temelji se na spajanju tradicionalnih recepata s modernim tehnikama pripreme i prezentacije.

    „Spoj tradicije i suvremenog pristupa ono je što me inspirira. Suradnja s Cateringom Lisak razvijala se prirodno, kroz dugogodišnje iskustvo i zajedničke vrijednosti, visoke standarde i predanost kvaliteti. Zajedno sa Skendericom želimo oživjeti starozagrebačku kuhinju u suvremenom obliku, zadržavajući prepoznatljive okuse, ali uvodeći nove tehnike i prezentaciju“, izjavio je chef Mario Mihelj.

    Koncept menija i ključna jela

    Novi jelovnik temelji se na sezonskim i lokalnim namirnicama. Neka od istaknutih jela su hladna terina od goveđeg jezika i kuhanog repa s kremom od hrena i jabuke, juha od vrganja, gusta juha od piceka i mlinaca, njoki s vrganjima i kečapom od gljiva, te krpice sa zeljem u obliku raviola, čije je autorstvo potpisao chef Ivan Najdek. U glavnim jelima ističu se kopun s veloute umakom od pečenja i mlincima te sporo pečeni janjeći but s umakom od ružmarina, češnjaka i pečenja, poslužen na pireu od krumpira i komorača.

    janjeci but

    „Sve je utemeljeno na sezonskim, lokalnim sastojcima. Želimo da gost prepozna autentične okuse, ali u novom kontekstu“, dodao je Mihelj.

    Vlasnik restorana Bruno Pavlić istaknuo je da Skenderica zadržava svoju ulogu čuvara tradicije, ali istodobno otvara prostor inovacijama. „Prepoznali smo zajedničke vrijednosti, Skenderica čuva starozagrebačku kuhinju, Catering Lisak donosi iskustvo i organizaciju, a chef Mihelj unosi kreativnost i suvremeni pristup. Cilj je privući nove generacije gostiju kroz poznate okuse u novom obliku“, rekao je Pavlić.

    photo 12

    Uloga Cateringa Lisak

    Na suradnju se osvrnula i Ana Lisak, direktorica Cateringa Lisak, koja naglašava važnost povezanosti između organizacijskog iskustva cateringa i restoranskog pristupa.

    kopunova rolada

    „Vidimo se kao most između tradicije i suvremenog ugostiteljstva. Naš zadatak je osigurati organizaciju, logistiku i izvedbu – od kuhinje do servisa. Ova suradnja omogućuje nam da spojimo našu stručnost s kreativnim idejama chefa Mihelja te uvedemo nove koncepte i sezonske menije“, navela je Lisak.

    Suradnja Skenderice 1912, Cateringa Lisak i chefa Maria Mihelja primjer je kako se zagrebačka gastronomska tradicija može reinterpretirati kroz suvremene tehnike i standarde. Projekt povezuje ugostiteljsko iskustvo, kreativno kulinarstvo i lokalne vrijednosti, donoseći novi pristup domaćoj kuhinji.

     photo 6

    CANTILLY Garden Restaurant # jesenska kulinarska priča u povijesnoj vili

    3. GOODBYE SUMMER – WELCOME OLIO NUOVO # Hedonistički pozdrav ljetu i dobrodošlica novim maslinovim uljima

    Tags: Hrana Food Vina Skenderica 1912

    Nove teme

    image003

    BARCAFFÈ BARISTA CUP 2025. # nove zvijezde regionalne barista scene

    SnapInsta.to 545028953 788310433560878 4057966809941900976 n1

    OLIVIER CRESP i alkemija svakodnevice # o mirisu, ovisnosti i potrebi za sjećanjem

    28 Organizatorice Zrinka Jelić Belinić i Petra Turkulin Odak

    Prvi pop-up Dog’s Cafe Zagreb # okupio više od 120 pasa i njihovih vlasnika na Zrinjevcu

    house of guiness ntflx

    Kostimografi serije "HOUSE OF GUINESS" # sto varijanti crne boje, vizualna i modna estetika u tamnom povijesnom okviru

    p31090876 b h9 aa

    POVIJESNE LOKACIJE # Gdje je Netflix snimao seriju "House of Guinness"?

    Slične teme

    image003

    BARCAFFÈ BARISTA CUP 2025. # nove zvijezde regionalne barista scene

    seca gdinj3

    3. GOODBYE SUMMER – WELCOME OLIO NUOVO # Hedonistički pozdrav ljetu i dobrodošlica novim maslinovim uljima

    Jacqueline i suprug

    Vinarka JACQUELINE MAROVAC nositeljica je WSET Diplome 4. razine – od medicinskih znanosti do ljubavi prema vinu

    DSC 2075 copy

    CANTILLY Garden Restaurant # jesenska kulinarska priča u povijesnoj vili

    DSC 2075 copy

    CANTILLY Garden Restaurant # jesenska kulinarska priča u povijesnoj vili

    Jacqueline i suprug

    Vinarka JACQUELINE MAROVAC nositeljica je WSET Diplome 4. razine – od medicinskih znanosti do ljubavi prema vinu

    • Politika privatnosti
    • Politika kolačića
    • SiteMap
    • Impressum
    • Kontakt
    • DPZ Consulting
    © 2025. by znaor.com
    • Home
    • NewsFlash
      • Style&GlowStyle&Glow
      • Skin&Glow Skin&Glow
      • Trend&GlowTrend&Glow
      • Go&GlowGo&Glow
    • Kontakt