Najbolji GAULT&MILLAU chefovi zagrebačke županije // Korak, Trajbar Team, Mon Ami, Karlo i Restoran Gabrek

  Promocija prvog gastro vodiča „Gault&Millau Zagreb i okolica 2022“ u organizaciji Turističke zajednice Zagrebačke županije održana je danas u Vinariji Korak.

  Gault&Millau potiče održivi turizam i sklonost domaćim jelima i lokalnim namirnicama.

  k4

  Vodič Gault & Millau ocjenjuje na skali od 1 do 20, pri čemu je 20 najviša. Bodovi se dodjeljuju na temelju kvalitete hrane, uz komentare o usluzi, cijeni ili atmosferi restorana. Na temelju ove ocjene, restorani visokog ranga mogu prikazati jedan do četiri toquea.

  GM 2

  Restoran Trajbar Team sa cheficom Vlastom Šander osvojio je 13 bodova i dva toquea. Sa 13,5 bodova i dva toquea ocijenjeni su: Restoran Mon Ami s chefom Goranom Markom Beusom, Restoran Karlo sa chefom Karlom Navojem i Restoran Gabreku sa cheficom Anom Perić. Najveće priznanje kao najviše ocijenjeni restoran sa ukupno 16 bodova i tri toquea otišlo je Restoranu Korak i chefu Bernardu Koraku.

  GM 3

  - Danas smo zahvalni našim ugostiteljima koji zahvaljujući svom predanom radu upisani u vodič, a ove kuharske kapice otisnute na žutoj naljepnici, turistima su garancija provjerene kvalitete. Zagrebačka županija dom je crnom tartufu koju vrsni kuhari koriste i komponiraju sa našom autohtonom kuhinjom. Hrana i kultura su duboko usađeni u nacionalni identitet Zagrebačke županije - istaknula je direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije Ivana Alilović.

  U suradnji s Turističkom zajednicom Grada Zagreba sudjelovali su u pripremi svjetskog gastronomskog vodiča Gault&Millau Croatia kako bi predstavili djelić naše autentične gastronomske scene.

  vvv

  U sklopu promocije dodijeljena su priznanja najboljim chefovima Zagrebačke županije.

  Gault & Millau je francuski vodič kroz restorane koji su osnovali kritičari Henri Gault i Christian Millau 1965. godine.

  korak1

  „Naš restoran njeguje tradiciju i kulinarstvo ne samo kao ponudu već kao kulturu življenja i stvaranja jedinstvenih priča. Spoj naše bogate baštine i znanja rezultira autentičnim gastronomskim doživljajima koje je prepoznao Gault&Millau. Ovo priznanje je veliki poticaj našem radu i trudu. Napravili smo veliki iskorak od prošle godine i nadam se da ćemo tako i nastaviti“, rekao je chef Bernard Korak.

  k3

  Nakon petogodišnjeg prisustva u Hrvatskoj, Gault&Millau je objavio svoje prvo specijalizirano izdanje za Zagreb i okolicu, što je ujedno i najava Gault&Millau Croatia 2022 koji izlazi početkom travnja. Grad Zagreb i Zagrebačka županija tako su dobili svoje izdanje ovog prestižnog gastronomskog vodiča.

  Po prvi put u povijesti objavljeno je dvojezično (hrvatsko-englesko) izdanje vodiča za čiji prijevod je zaslužna Morana Zibar.

  Vodič sadrži recenzije i fotografije 100 restorana, konoba, zalogajnica, POP lokala i slastičarnica Zagreba i okolice. Taj široki raspon uvrštenja ugostiteljskih objekata temelji se na GM motu „luksuz je u kvaliteti, a ne u cijeni“.

  k2