NOĆNI SAFARI @ ZOOLOŠKI VRT GRADA ZAGREBA // oči u oči sa životinjama pod okriljem noći

  Noćni safari održavat će se petkom i subotom od 6. svibnja do kraja lipnja ove godine. Sudionici programa u obilazak Zoološkog vrta kretat će u 18.30, a program završava u 21.30.

  Noćni safari 1

  U tijeku su posljednje pripreme za Noćni safari, program koji djeci i odraslima omogućuje da svijet životinja promotre u sumrak te pod okriljem noći.

  Noćni safari 3

  Koje životinje u prirodi padanje mraka potiče na potragu za hranom, a kojima na oči donosi san, posjetiteljima će ispričati edukatori Zoološkog vrta. Posebne priče čut će se ispred nastambi morskih lavova, ljama, oriksa, krokodila, merkata, afričkih ptica močvarica, zebri, crvenih pandi, lavova, kapibara, mara i europskog bizona.

  Noćni safari 5

  U 20.30 sudionici Noćnog safarija dojmove će moći razmijeniti uz logorsku vatru na kojoj će si peći hrenovke. Djeca će se moći uključiti u radionicu izrade otiska šape od gipsa te izbliza proučiti neku zanimljivu životinju. Druženje uz pucketanje vatre edukatori će dodatno začiniti pričanjem mitova i legendi u kojima životinje imaju važnu ulogu.

  Noćni safari 4

  Svake večeri u Noćnom safariju može sudjelovati najviše 25 ljudi. Program je namijenjen starijima od sedam godina. Ulaznice za program potrebno je kupiti unaprijed.

  Noćni safari 2