NOTE_to_myself // 12 navika koje nas ČINE SRETNIJIMA

  Mnogi od nas fascinirani su navikama koje donose sreću – sama činjenica da sreću kao osjećaj možemo privući svjesno, radnjama koje nas naprosto oraspolože, izuzetno je atraktivna... Utjecajni ljudi često govore o tome što i kako potaknuti sreću u svakodnevnom životu, bez obzira na to što nas snašlo. Donosimo top 10 najboljih navika koje će nam podići nivo osjećaja pozitive od jutra do mraka.

   

  accessorize 895245
  New Look


  1. Slušaj sugovornika... banalno, da. No, u konverzaciji uglavnom jedva čekamo da ovaj drugi završi, kako bismo se mogli ubaciti sa svojim idejama, mislima... Psiholozi ističu da slušanje drugih i zanimanje za tuđe mišljenje podiže naše raspoloženje.


  2. Napravi ujutro krevet – ova jednostavna radnja ujutro stvarno utječe na dobar feeling, jednostavna je i znači da započinjemo dan nekako spremniji i spremljeni!


  3. Slavi sve što treba! Slaviti treba, apsolutno. Godine idu, rođendani su sve manje atraktivna brojka, no bez obzira na to, treba ga proslaviti, baš kao i svaki poslovni, svakodnevni uspjeh, to je kao zaključak, šlag na tortu! Čovjek osjeća da je nešto konačno završio i to uspješno.

  accessorize 895245
  Paper Chase


  4. Osmjeh. Naravno, ništa bez njega, najbolji je, besplatan, garantira sreću, mozak misli da smo sretni čim se smijemo. Iskoristimo to, svaki dan!


  5. Kupuj iskustva, ne stvari! Ova je legendarna. S vremenom, kad shvatimo da imamo prepun ormar robe i cipela, vrijeme je da pređemo na iskustva, putovanja, odlaske, dolaske...


  6. Reci ne! Treba znati reći ne. Ima jedna pametna: ne može te voljeti svatko. To nije bitno, bitno je reći ne ponekad i u pravom trenutku. I to je sreća.


  7. Dolazi na vrijeme. Ah, točnost uz ovaj sav promet i gužvu često je na kliznom terenu... Ipak, biti točan i doći na vrijeme znači smirenost, poštovanje, ipak je lakše krenuti malo ranije.

   

  accessorize 895245
  Accessorize


  8. Izaberi pozitivan stav. To možemo svaki dan, pozitivan je stav kao odluka. Naravno da onda počinju samo dobre stvari.


  9. Imati barem neko kraće vrijeme za razmišljanje i mir. I to svaki dan. Velike face kao što su Bill Gates i Jeff Bezos, ističu kako je važno u danu imati neko kraće vrijeme kad nas ne prekidaju mailovi, pozivi... Povećavaju se nivo koncentracije i kreativnosti te mira i osjećaja dobrog raspoloženja.


  10. Ne gledati u mob odmah nakon buđenja. Naročito ne mailove. Naime, početak dana trebao bi biti posvećen sebi, koncentraciji buđenja i ne-poslovnoj atmosferi.


  11. Na kraju dana – na čemu smo zahvalni? Navedi barem tri stvari. Ovaj ritual pomaže u koncentraciji i dobrom osjećaju prije spavanja, a time i ujutro.


  12. Kreći se. Ne mora to biti 6 km trčanja na dan, već barem pola sata šetnje.

  accessorize 895245
  Primark