Po čemu je OBERTAUERN toliko poseban // 8 činjenica koje treba znati

  1 - Najsnježnije austrijsko zimsko sportsko odmaralište

  S prosječnom visinom snijega od 264 cm u posljednjih 30 godina, alpski hit Obertauern se pozicionirao u top najslježniju zimsku sportsku destinaciju u Austriji. Visina je 1.740 m te ima specifičan geo položaj.

  obertauern winter 2023 2024 98

  2 - Ski In - Ski Out

  Većina smještajnih objekata u Obertauernu blizu je stazi, pa auto možete ostaviti u garaži ili na parkingu. Nema potrebe za vožnjom.

  obertauern winter 2023 2024 45

  3 - Snježna kugla Austrije

  Obertauern se nalazi u kotlini. Gradić je smješten u centru, a skijalište je svuda okolo, svaki je dan nova prilika za obilazak čitavog skijalita. Ovu takozvanu Tauern rundu mnogi ljubitelji zimskih sportova smatraju legendarnom.

  Obertauern winter 7

  4 - Čak 11 ulaznih točaka na skijalište 

  U Obertauernu je 11 različitih ulaznih točaka. Ovo smanjuje redove na minimum, nikad nema gužve. Bez obzira na posjećenost, čini se da nema puno ljudi, što daje poseban gušt na stazi. 

  @dubravkapz #ski #obertauern #austria #obertauernski ♬ Winter - AShamaluevMusic

  5 - Obiteljsko skijalište

  Sa super ponudom za djecu (Bobbyland, staza za djecu...) Obertauern je savršeno skijalište za cijelu obitelj.

  Obertauern home

  6 - Za sve vještine

  Sa 61% plavih staza, 35% crvenih staza i 4% crnih staza, Obertauern nudi savršeno okruženje za sve razine vještina. S prestižnom stazom Gamsleiten 2, Obertauern je čak dom jednoj od najstrmijih padina u Alpama, s nagibom koji na nekim mjestima doseže 100% (45°).

   

   

  7 - Smještaj za svačiji ukus

  U Obertauernu radi oko 150 hotela, pansiona, hotela za mlade, apartmana za odmor, privatnih soba, apartmana... Od toga 3 hotela imaju 5 zvjezdica, 9 hotela pripada kategoriji 4 zvjezdice Superior, 26 hotela je klasificirano s 4 zvjezdice, 20 hotela i pansiona s 3 zvjezdice.

  8 - Super mjesta za klopu

  Gamsmilch Bar

  Mali, ali iznimno udoban i rustikalni bar, poznat je po kozjem mlijeku. Obnovljen je u ljeti 2016. godine, no sačuvan je taj stari šarm - novi Gamsmilchbar predstavljen je u novom ruhu. Jedinstvena lokacija, zajedno s tradicijom i poviješću, čini ga mjestom koje morate vidjeti u Obertauernu.

   

   

  Uvjeti izuzetne lokacije savršeno su iskorišteni i veliki panoramski prozori koji nude jedinstven pogled na planine, predivnu, čarobnu kulisu.

   obertauern winter 2023 2024 54

  Treff 2000

  Usred skijališta Obertauern nalazi se top mjesto za kulinarske užitke, dobre zalogaje, ručak ili apres-ski party.

   

   

  Smješten je na ludoj visini od 2000 metara, tik do planinske stanice Grünwaldkopfbahna, pa tamo mogu doći i oni koji ne skijaju.

  obertauern winter 2023 2024 4

  Achenreinhut

  Najstarija skijaška koliba u Austriji nalazi se upravo u Obertauernu. Romantična i rustikalna, djeluje kao iz priče o skijaškom raju, uronjena u bijele padine i šumicu. Autentična je i simpatična, s kacigama koje vise sa stropa i domaćom klopom, malim prozorima sa zavjesama - mjesto je super za mali vintage predah.

  Ima lokalnu hranu, nedaleko je od Gamsleiten žičare, pa se do nje može i pješke. Ljudi je obožavaju upravo radi tog retro karaktera, gdje vrijeme stoji, klopa je domaća, a raspoloženje odlično.

   

   

  Gnadenalm

  Restoran je smješten tik do staze za sanjkanje, popularan kao mjesto nakon ove zabavne večernje avanture. Na vrh se ide motoriziranim sanjkanja, a dolje klasičnim, svatko vozi svoje. Staza je osvjetljena, u njoj uživaju obitelji, klinci i oni željni ove fora avanture na snijegu.

   

  @dubravkapz #obertauern🇦🇹 #austria🇦🇹 #ski #obertauernski ♬ Magic Glockenspiel - DOMANSED

   

  Hotel Alpenland - naš smještaj

  Ovaj hotel sa 4 zvjezdice, koji vodi obitelj Bernhofer, nalazi se u središtu Obertauerna. Smješten je tik do staze, kao i većina hotela i smještaja u Oberu, pa je lako doći do staze bez auta. Samo stotinjak metara udaljen je jedan od niza ulaza na stazu. Ima odličnu hranu te ski podrum s ormarićima.

   

   

  Restoran Pernerei

  Super za obitelji s djecom, ima dosta prostora te izbor malih i velikih porcija, što se meni jako sviđa jer su mi normativi često preveliki.

  Odlični su im burgeri, pizze, kao i razne druge varijante. Ambijent je lijep, sve u stilu prirodnog drva, a smještaj uz glavnu cestu, što je vrlo praktično.

   

   

  Topla kuhinja poslužuje se od 11:30 do 19:30 sati.  Namirnice su od lokalnih sastojaka, te podržavaju bogatstvo područja. Jelovnik predstavlja spoj modernih i tradicionalnih jela, od burgera, zdjela i sendviča do bogatih salzburških juha, Lungau sira te Kaiserschmarren.

  Obnovljeno drvo 400-godišnje štale, koja je nekada pripadala obitelji Perner, usklađena je s modernim linijama, osvjetljenjem i šarmantnim separeima s pogledom na predivne planine.