Održana humanitarna izložba Mali Zmaj Artivio // 30 radova digitalnih umjetnika

  Humanitarna izložba digitalnih radova Mali Zmaj Artivio održana je u srijedu u zagrebačkom Kulturnom centru Multimedija (KCM).

  Na izložbi su se skupljala sredstva za udrugu Mali Zmaj, koja se bavi poboljšanjem kvalitete života siromašne i nezbrinute djece. Tokom večeri izložba je privukla stotinjak zainteresiranih dobrotvora, a ukupno je rezervirano više od 5 000 eura donacija. Izložbu je otvorio popularni pjevač i umjetnik, Bojan Jambrošić.

  atmosfera na izlozbi 5

  Zagrebački studio za kreativne tehnologije artivio; organizirao je izložbu 30 najboljih digitalnih radova svojih umjetnika kao zahvalu za dosadašnji rad. Izloženi radovi bili su dijela 3D artista, ilustratora, UI/UX dizajnera, fotografa i grafičkih dizajnera, zaposlenika artivija;.

  Izložba je nastala kao kombinacija humanitarnog djelovanja, dio rebrendinga tvrtke, te medija za prikaz umjetničkih djela.

  - Uz klasične digitalne radove naših umjetnika, izložba ima i digitalni dio. Od svojih početaka cilj nam je pomicati trendove u tehnologiji, a tko zna možda pokrenemo i neki trend kod drugih kompanija da svoje budžete alociraju za veću dobrobit zajednice - rekao je direktor artivija; Milan Gudeljević.

  radovi

  Suorganizator izložbe je udruga Mali Zmaj, koja kroz godinu provodi više od 25 programa s ciljem poboljšanja kvalitete života siromašne i nezbrinute djece.

  - Udruga organizira više od 25 programa kroz godinu poput Vila Rođendanka, Pisma Djedu Zmaju ili Mali zmaj ide u školu. Trenutno smo u fazi prikupljanja darova za Uskrs za naše štićenike, tako da se ova izložba sjajno uklopila u naš program. Ovim putem pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže u volontiranju - govori Tajana Radotić, tajnica udruge Mali Zmaj.

  Posjetitelji izložbe mogli su licitirati za radove putem „tihe aukcije“, a donatori s najvišim iznosom donacije prema Malom Zmaju na kraju večeri dobili su željeni uokvireni rad na poklon. Pojedinačni radovi su se mogli rezervirati s rezervacijom donacije od 500 eura, a iznos ukupnih rezerviranih donacija premašio je 5 000 eura.

  atmosfera na izlozbi 2

  Za sve zainteresirane ljubitelje digitalnih radova koji nisu bili u mogućnosti prisustvovati fizičkoj izložbi artivio; je omogućio i digitalnu izložbu, što je određeni novitet na našem tržištu.

  S obzirom da je artivio; prvenstveno studio za kreativne tehnologije, izrađena je 360 virtualna 3D galerijska izložba koja će se trajno nalaziti na web stranici: artiviostudio.com/izlozba.

  Korisnici se mogu kretati kroz virtualni prostor putem svojih računala i mobitela, te uživati u odabranim digitalnim djelima. Klikom na rad on se poveća, a klikom ispod rada dobiva se opis djela, te informacija o programima kojima se bavi Mali Zmaj, te mogućnostima za uključivanje u rad udruge.

  Svi zainteresirani „online“ donatori mogu se javiti na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., s dokazom potvrde o uplati donacije udruzi Mali Zmaj, i kao zahvalu za donaciju artivio; će im poslati limitiranu grafičku pripremu željenog dijela spremnu za print.

   radovi 2