između 10. i 13. lipnja 2024. godine // OPERNI GALA TJEDAN u HNK-u u Zagrebu

  Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu najavljuje Operni gala tjedan koji će se održati između 10. i 13. lipnja 2024. godine.

  Raznovrsni program te vrhunske izvedbe renomiranih hrvatskih i inozemnih opernih umjetnika publika će moći pratiti od 10. lipnja kada u foajeu gostuje Poljska kraljevska opera koncertom koji sufinancira Ministarstvo kulture i nacionalne baštine Republike Poljske u okviru programa Inspiring Culture.

  HNK1

  Istoga dana, u 19:30 održat će se Operni gala koncert kojim će ravnati maestro Pier Giorgio Morandi, a na kojem nastupa gost sezone zagrebačkoga HNK-a, slavni bariton svjetskoga glasa Željko Lučić uz soliste Lanu Kos, Mariju Kuhar Šoša, Sofiju Petrović i Stjepana Franetovića te Orkestar Opere HNK-a u Zagrebu. Pjevat će se arije iz najpoznatijih opera poput Madama Butterfly – Addio fiorito asil, arija Pinkertona iz 3. čina, Il Trovatore – Tace la notte... Di geloso amor sprezzato, tercet Leonore, Manrica i Grofa Lune iz 1. čina, Carmen – Habanera, arija Carmen iz 1. čina, La bohème – Quando me'n vo', arija Musette iz 2. čina.

  Operni gala tjedan nastavlja se u srijedu 12. lipnja kada je za publiku slobodan ulaz na godišnji koncert stipendista i solista opernog studija Opere. Program se održava u sklopu FEDORA Roadshowa u 17 sati u foajeu kazališta. Nastupaju Petra Cik, Dina Jularić Ivančić, Benjamin Šuran i Roko Radovan.

  Poljska kraljevska opera 2

  Završnica Opernog gala tjedna bit će obilježena 13. lipnja izvedbom opere Nikola Šubić Zrinjski Ivana pl. Zajca pod dirigentskim vodstvom Ivana Josipa Skendera kojom će se proslaviti i 30. obljetnica premijere predstave u režiji Krešimira Dolenčića.

  Operni gala tjedan svojevrsna je uvertira u Zagrebački operni festival koji će se održati u rujnu s opernim produkcijama iz Maribora, Beograda, Varšave i Mallorce.

  PROGRAM OPERNOGA GALA TJEDNA
  Ponedjeljak 10. lipnja u 17 sati / Foaje
  ________________________________________
  Georg Friedrich Händel
  KONCERT POLJSKE KRALJEVSKE OPERE
  Olga Pasiecznik, Anna Radziejewska, Ansambl davnih instrumenata Poljske kraljevske opere, dirigent Krzysztof Garstka
  Ponedjeljak 10. lipnja u 19:30
  ________________________________________
  OPERNI GALA KONCERT
  Željko Lučić, Lana Kos, Marija Kuhar Šoša, Sofija Petrović, Stjepan Franetović, Orkestar Opere HNK-a u Zagrebu, dirigent Pier Girogio Morandi
  Srijeda 12. lipnja u 17 sati / Foaje
  ________________________________________
  GODIŠNJI KONCERT – STIPENDISTI I SOLISTI OPERNOG STUDIJA OPERE
  Program se održava u sklopu FEDORA Roadshowa
  Četvrtak 13. lipnja u 19:30
  ________________________________________
  Ivan pl. Zajc
  NIKOLA ŠUBIĆ ZRINJSKI
  30. obljetnica premijere predstave u režiji Krešimira Dolenčića

  HNK