Ovo je tvoja pozivnica // Sudjelujte u akciji prikupljanja iskorištenih predmeta za umjetničku instalaciju 'Pupoljci'

  Imate neupotrebljive plastične vrećice ili potrgane kišobrane? Ne bacajte ih! Proslijedite ih dalje i doprinesite izradi umjetničke instalacije prema upcycling načelu

  U tijeku je akcija prikupljanja iskorištenih i odbačenih predmeta za potrebe izrade umjetničke instalacije Pupoljci koja se ostvaruje u sklopu projekta UpArt s fokusom na recikliranje i upcycling materijala. Traže se iskorištene plastične vrećice bez natpisa i stari ili potrgani kišobrani, a prikupljanje traje do 7. listopada 2023.
   
  Sve što trebate učiniti je donijeti višak plastičnih vrećica bez natpisa i stare ili potrgane kišobrane u Dokukino KIC – Kulturno informativni centar (Preradovićeva 5/1. kat) i ubaciti ih u za to predviđenu kutiju. Vaši odbačeni predmeti potom će biti prenamijenjeni u umjetnički rad i pretvoreni u nešto jako lijepo! 

  Sudjelujte u ovoj umjetničkoj upcycling priči i istražite svestranost iskorištenih predmeta i njihov potencijal transformacije u umjetnički rad.

   Web najava 3

  Instalacija Pupoljci nastaje u sklopu projekta održive umjetnosti u javnom prostoru – UpArt, iza kojeg stoji udruga Umjetnost za grad i kreativni tim koji čine Jelena Petric, Jelena Malenica i Marta Grbešić (oblikovanje instalacije i postav), Andrija Santro (oblikovanje svjetla), Hrvoje Nikšić (oblikovanje zvuka) i Ana Mikin (razvoj projekta, kreativna direkcija i produkcija).

  UpArt je dio platforme za kulturu i umjetnost Artupunktura u organizaciji Turističke zajednice grada Zagreba i partnera koja objedinjuje brojna umjetnička događanja i kulturne projekte tijekom jeseni u Zagrebu.

  Zajedničkim umjetničkim djelovanjem velikog broja umjetničkih organizacija, kolektiva i umjetnika na specifičnim točkama grada, želi se probuditi njegova vitalna energija i dodatno potaknuti kulturna ponuda te, tako, pozicionirati grad Zagreb kao kreativno središte i odredište urbane i suvremene kulturne scene ovog dijela Europe.