Pazi, knjiga! @ Galerija Karas

  Program Pazi, Knjiga! održat će se u Galeriji Karas, Praška 4 u Zagrebu, od 3. do 14. studenog, u okviru Festivala knjige i književnosti udruge Knjiga u centru. Suorganizator dijela programa Festivala koji se održava u Galeriji Karas je ULUPUH.

  Tri sestre naslovna


  Festival Pazi, Knjiga! održava se od 2003. godine pod pokroviteljstvom Gradskog ureda za kulturu Grada Zagreb i Ministarstva kulture Republike Hrvatske. Svake jeseni u Zagrebu u suradnji s gradskim knjižnicama, centrima za kulturu, galerijama, osnovnim i srednjim školama, organizator festivala, udruga pisaca i ilustratora Knjiga u centru, organizira festival knjige i književnosti na kojem okupljenoj publici, pretežno djeci i mladima, predstavlja recentnu književnost iz Hrvatske i svijeta kao i gostujuće autore. Svake godine na festivalu se preko svojih djela i osobno, predstavi tridesetak autora, održi se jednako toliki broj festivalskih događanja (književnih tribina, književnih susreta, književnih radionica, izložbi, likovnih radionica) kojima prisustvuje između 2000 i 3000 posjetitelja. Uz Zagreb, kao epicentar festivalskih zbivanja, dio programa se održava i u drugim gradovima Hrvatske (dosad je festival posjetio Bjelovar, Krapinu, Karlovac, Belišće, Sisak, Ivanić Grad, Osijek) te u inozemstvu (Sarajevo, Beograd, Pančevo, Istanbul, Berlin).

  Mala nocna mora naslovna front

  Cilj festivala je promocija knjige i književnosti, te općenito umjetnosti koja na bilo koji način ima veze s pisanom riječju (ilustracija, gluma, ulični performans), kod široke publike, s posebnim naglaskom na interakciju umjetnika s jedne strane i djece i mladih, s druge.
  U okviru ovogodišnjeg programa Festivala, u Galeriji Karas biti će postavljena međunarodna izložba slikovnica Slikovnica – prozor u svijet.  

  zelenkapica ulupuh


  Izložba ima za cilj predstaviti radove umjetnika (pisaca i ilustratora) iz različitih zemalja. U ovogodišnjem izložbenom postavu bit će izložene slikovnice iz Irana, Srbije, Francuske, Hrvatske, koje će i širokoj javnosti i umjetničkoj struci biti predstavljene u suradnji s Iranskim kulturnim centrom, Alliance Francaise iz Zagreba te Teatrom Puna kuća.  Autorica izložbe je Ana Đokić. Izložba će biti otvorena do 14. studenog, od utorka do petka od 11 do 19 sati, subotom i nedjeljom od 10 do 14 sati. Ponedjeljkom i praznicima galerija je zatvorena. Ulaz na izložbu je slobodan.

  U utorak, 10. studenoga u 18h održat će se druženje pisaca i ilustratora, u kojoj će između ostalih sudjelovati: Dejan Aleksić, Sonja Zubović, Dušan Pavlić, Darko Macan, Zoran Pongrašić, Ljiljana Marinković, Silvija Šesto, Jasminka Petrović, Saša Krnic, Željka Mezić, Sanja Pribić, Sanja Pilić, Igor Čumandra, Dubravko Marijanović,Nikolina Manojlović – Vračar, Ranka Javor, Robert Mlinarec, Diana Zalar, Ana Đokić.

  korice-2naslovnica zimsla potragapostoji ne postoji naslovna cmyk