PEPPINO'S Artisanal gelato // DUBROVNIK ima oazu retro SLATKAČA kremastog okusa, ukrašenog poput VINTAGE delicije u maloj staklenki

  Sladoled kao iz nekog filma o davnim, lijepim vremenima, u okviru suptilnih nijansi i s pozivnicom na druženje na suncu, djeluje nova slastica iz Dubrovnika.

  peppinos 71

  - Krenuvši od ideje o maloj tvornici sladoleda, inspiracija za koncept brenda ove slastičarnice u starogradskoj jezgri pronađena je u simpatičnoj rodi i svjetskom putniku Peppinu, liku iz pionira hrvatskog animiranog filma “Profesor Baltazar”. Nudeći internacionalnim posjetiteljima najfinije sladolede u gradu, ovaj naš dubrovački Peppino postaje, baš kao i onaj iz crtanog serijala, svojevrsnim turističkim vodičem kojeg nitko ne zaobilazi. Za vizualni identitet i uređenje zaslužne su tri hrvatske dizajnerice - Marita Bonačić, Iva Hrvatin i Katarina Perić – objavljeno je.

  peppinos 39

  Interijer Peppino's slastičarnica je spoj ugođaja male tvorničke manufakture i vintage europske sladoledarne, koja evocira svijet tradicionalno kremastog gelata.

  peppinos 52

  Tu su dvije lokacije - nova sladoledarna u ulici Sv. Dominika s unutarnjim vrtom te ona u ulici Od Puča 9, u kojoj okus sladoleda za kušanje posjetitelji mogu birati vrtnjom mehaničkog “kola sreće”.

  peppinos 3

  - Osim klasičnog gelata u više od 30 okusa, Peppino's svojim sladoljupcima nudi i Peppino's Finest – birane premium sladolede pakirane u staklenke koje se mogu ponijeti i kući. Sladoled dolazi u ambalaži inspiriranoj ljetnom mediteranskom vibrom i “domaćim” načinom skladištenja tradicionalnih delicija poput džemova i arancina - objavio je brend.

  Foto: Katarina Radonić

   peppinos 4peppinos 8peppinos 15peppinos 18peppinos 26peppinos 31peppinos 32peppinos 33peppinos 60peppinos 61peppinos 69peppinos 74