PISMO DIZAJNERICE M.M. // krećemo ispočetka, budi dio stvaranja našeg BOŽIĆNOG ČUDA

  U trenu oka u noći s petka na subotu izgorio nam je dom u stravičnom požaru. Mame Jasna i Božena pobjegle su, na sreću, na vrijeme (ili bolje rečeno, u zadnji čas). Voljena maca nažalost, nije. Mama Buba nije bila tamo, kao ni mi ostali. Osim toga, "na sreću" gorila je jedna kuća 3 minute dalje pa su vatrogasci došli u roku od 3 minute od prijave. Požar su gasili 21 vatrogasac i 5 vozila. Da nije bilo tako, da su došli samo 5 minuta kasnije, cijela kuća bi bila sravnata sa zemljom. Za sada je vjerojatno da je razvodna ploča u dnevnom boravku započela požar.

  Mirna bozicnocudo objave racun 03

  No, sada kada su naše uspomene i djetinjstvo, kao i dom u pepelu iza nas, jedino što možemo je izgraditi novi, bolji dom! Utvrdili smo da je statika kuće u redu. Dio temelja, krov, fasada, balkoni, vodovod i grijanje trebaju rekonstrukciju. Lamperija i parketi na gornjim katovima, koji nisu potpuno uništeni, upili su previše toksične čađi i moraju van. Dio vrata i prozora koji su “preživjeli”, također. Procjena štete i troškova gradnje je u izradi.

  Grad je reagirao i ponudio pomoć - s njima ćemo danas pokrećemo javnu akciju prikupljanja dobara za popravak kuće. Emmezeta nam je ponudila donirati namještaj i/ili bijelu tehniku za stan kada tome bude vrijeme. Tvrtka parketi Ratković ponudila je parkete dio parketa. Harissa je darovala mamu Jasnu sa poklon paketom iz njihovog dućana i već smo se opskrbili odjećom, privremenim smještajima i obućom. Možda ćemo imati pomoć u vidu građevinskih materijala i krovišta, no to ćemo još potvrditi.
  Budi dio stvaranja našeg Božićnog čuda!

  Donacijski račun:

  Mirna Mihoković

  IBAN: HR6023600003510211719
  BIC: ZABAHR2X
  Model i poziv na broj: 00 - 2020

  Akcija s gradom traje 23.12.2020.-03.03.2021.

   

  Također, pozivamo vas da proširite poruku naše kampanje manifestiranja Božićnog čuda i putem svojih kanala pozovete ljude da se pridruže ukoliko smatrate da mogu pomoći. U prilogu je finalni vizual za koji vas potičemo da ga podijelite, na kojem je broj računa, kao i QR kod za direktno skeniranje za uplatu!

  Zahvalni smo, i dirnuti sa svakom porukom koja nam pristiže,
  Sva naša ljubav i svjetlost,
  Obitelji Mihoković, Wehn i Juraga

  Mirna bozicnocudo objave racun 06