Pokreni se i vježbaj na otvorenom

  - Projektom Pokreni se, koji ove sezone ide u Puli, Dubrovniku, Zadru, Vukovaru i Zabrebu, apeliramo na sve dobne skupine da se uključe u program vježbanja koji kasnije mogu provoditi samostalno, a mi ćemo im pokazati kako. Želimo javnosti prikazati načine da svakodnevno vode brigu o svom zdravlju na jednostavan način, vježbama u prirodi i s vlastitim opterećenjem! – izjavio je prof.dr.sc. Damir Knjaz, dekan KIF-a.  

  pula 00


  Projekt koji je posljednje dvije godine promovirao kretanje, vježbanje i zdraviji život ove je godine značajniji nego ikad. Iako se ulažu veliki napori da se crne statistike promjene, porazni su podaci da 65% odraslih osoba u Republici Hrvatskoj vrlo rijetko ili nikada ne vježba, što je više od europskog prosjeka (59%). Posebno zabrinjava i visok udio nedovoljno aktivne djece i adolescenata. Primjerice, čak 92% djevojaka u dobi od 15 godina nije dovoljno tjelesno aktivno.

  Pokreni se Zagreb 3


  U pet idućih mjeseci projekt Pokreni se, pod generalnim pokroviteljstvom HEP-a, nudit će rješenja: vodeći hrvatski stručnjaci s Kineziološkog fakulteta u Zagrebu, iz Biotreninga i Definicije hrane, na raspolaganju su svim zainteresiranim građanima s besplatnim savjetima. Zajednička vježbanja održat će se u pet hrvatskih gradova. Početak petomjesečne turneje Hrvatskom je u subotu, 23. svibnja na pulskom Narodnom trgu (Tržnica), a zajednički kružni treninzi održat će se i u Dubrovniku, Zadru, Vukovaru te Zagrebu.

  revelin 1


  - Treća sezona projekta građanima će predstaviti najnovija saznanja koja im mogu promijeniti život na bolje. Tim stručnjaka okupljenih u ovom projektu nudi najbolja rješenja i to besplatno svima koji žele kvalitetniji i zdraviji život. Zahvaljujući gradovima domaćinima imat ćemo priliku vježbati na atraktivnim lokacijama uz more ali i u kontinentalnoj Hrvatskoj. Pozivamo sve da se već sad prijave na vježbanje, da šalju svoja pitanja, naš je tim na raspolaganju! - izjavio je glasnogovornik projekta Toni Dabinović.
  Prijavite se za vježbanje u Puli, Dubrovniku, Zadru, Vukovaru i Zagrebu putem službene web stranice projekta www.pokrenise.hr ili pak putem Facebook grupe Pokreni se.

   

  pula 7