Ponosna mama ANA KUŠTRE // kako je moj sin Franko (13) dobio ulogu u 'Povijesti pčela' u HNK

  Franko je polaznik dramske već 6 godina, a kako ima samo 13 smatram da je to popriličan staž. Do sada je snimio nagrađivan film "Dopunska nastava" u kojem je imao glavnu dječju ulogu te sinkronizaciju na nekim projektima, u vrijeme Korone kada je sve bilo stalo.

  Piše: Ana Kuštre @ Do šminke i frizure za pol vure

  Photo from Dubravka Prpić Znaor2

  Prije mjesec dana bio je pozvan na casting u HNK Zagreb. More djece slijevalo se dva vikenda na daske kazališta gdje su djevojčice i dječaci pokazali ono što su naučili i što najbolje znaju. Nakon prolaza u drugi krug uslijedio je mail koji mi je ubrzao rad srca a tijelom me preplavila mješavina uzbuđenja, ponosa i sreće.

  Photo from Dubravka Prpić Znaor1

  Moja mama Božica, Franko i ja (foto Mara Bratoš)

  - Čestitamo Vam u ime Hrvatskog narodnog kazališta što je Vaš sin dobio ulogu u predstavi "Povijest pčela" - . Mladi Edmund je uloga koja je dodijeljena Franku, kako se predstava radi po knjizi Maje Lunde odmah sam krenula u knjižaru po primjerak koji me je uputio u ono što ću gledati i što će moj sin stvarati s ansamblom u meni najčarobnijem kazalištu.

  Oduvijek volim HNK, a sad ću ga doživjeti još čarobnije. Velika je čast biti tako mali, a stvarati s velikim hrvatskim i svjetskim glumačkim imenima. Kako i sama surađujem s kazalištima drago mi je da Franko ima priliku proći kroz postavljanje i građenje onoga što publika vidi na samom finalu.

  Photo from Dubravka Prpić Znaor3

  Biti dio tog spektakla koji se dešava iza pozornice za njega je pravo otkriće. Franko kaže da ga se najviše dojmilo pozitivno okuženje glumaca i cijelog tima koji je prisutan iza zastora pozornice.

  Mjerenje za kostim, isprobavanje kostima kao i neprestane probe, ponekad i dva puta dnevno, sada su nam na vrhu liste prioriteta.

  Photo from Dubravka Prpić Znaor