PONTA LOPUD FESTIVAL // hibrid suvremene umjetnosti, filma i gastronomije

  Prvo izdanje Ponta Lopud Festivala u suradnji sa Sarajevo Film Festivalom, najcjenjenijim filmskim događanjem u regiji, održat će se od 1. do 5. srpnja ove godine.

  LPF2021 Monastry Garden credit Fondacija Lopud 1483

  - Ponta Lopud donosi ekskluzivne filmske projekcije na jedinstvenim lokacijama pod zvijezdama, kreativne susrete filmskih profesionalaca i zaljubljenika u filmsku umjetnost te jedinstvena gourmet iskustva i druženja u opuštenoj atmosferi otoka Lopuda poznatog po kvalitetnoj, organskoj mediteranskoj hrani i kvalitetnom umijeću življenja – piše u najavi.

  PLF2021 LopudMonastery credit Reto Guntli Agi Simoes

  - Kažu da svaka kriza donosi i nove izazove, tako je i Covid pandemija donijela velike promjene i u mom životu. Prijateljstvo s bračnim parom Purivatra i život na otoku tijekom zadnjih godinu i pol iznjedrili su nastanak festivala Ponta Lopud. Ideja da Lopud stasa u „kreativni hub“ trebala bi ovom čarobnom otoku donijeti nove zanimljive sadržaje, naglasiti već postojeće vrijednosti, povezati zanimljive goste i otočane te podariti otoku dodatnu međunarodnu prepoznatljivost, jer Lopud to zaslužuje - izjavila je Tilda Grossel Bogdanović, direktorica Ponta Lopud Festivala.

  PLF2021 LopudMonastery credit Reto Guntli Agi Simoes 3

  FOTO: Fondacija Lopud 1483, Dario Odak, Reto Guntli & Agi Simoes

   

  PLF2021 LopudMonastery credit Reto Guntli Agi Simoes 2

  PLF 2021 Monastery 2 credit Dario Odak

  PLF 2021 Monastery 1 credit Dario Odak

  PLF 2021 Monastery credit Dario Odak

  PLF 2021 Monastery sun set credit Dario Odak