Proljetno ocjenjivanje Vinskih zvijezda 2023 // pobijedio je Cmrečnjakov Sauvignon 2021

  Proljetno ocjenjivanje projekta Vinske zvijezde održano je nedavno u restoranu Fuentes, u Španskom.

  vinske434

  Na ocjenjivanje je pristigao 21 uzorak, od kojih je čak 11 osvojilo zlatno priznanje, a 7 srebrno. U ocjenjivačkoj komisiji bilo je 5 članova: izv. prof. dr. sc. Ana-Marija Jagatić Korenika s Agronomskog fakulteta, certificirana ocjenjivačica vina; Anja Budžaki, studentica 5. god. vinarstva i vinogradarstva Agronomskog Fakulteta u Zagrebu (pred diplomu), Andrea Pančur, vinska blogerica (certifikat HSK 1) i prof. Marija Vukelić, voditeljica projekta i predsjednica komisije.

  vinske

  Kao posebna gošća, ocjenjivačica-promatračica na ocjenjivanju je bila Marijana Perinić, voditeljica i spisateljica, poznata po dugogodišnjem projektu ženskih razgovora „Ženska priča“ . Tema ocjenjivanja su bila „proljetna vina“, vesela, mlađahna, pitka, bijela i crna.

  Nakon ovog zanimljivog ocjenjivanja, vlasnici restoran Fuentes, Tihana i Ivan Lešić počastili su članove komisije odličnim ručkom: krem juhom od poriluka s prženim sezamom i bučinim uljem, obrazima grdobine uz kremasti pire s vanilijom i flambirane cherry rajčice, torticama od tikvica i brie sira, bavette steakom u umaku od whiskeya i papra, a za desert - Fuentes tiramisu. Odlična hrana i izvrsna posluga bila je za svaku preporuku.

  Najbolje ocijenjeno vino bio je Sauvignon Cmrečnjak 2021 s 94 boda, slijede ga Pošip Deak s 93 i hvarski cuvée izvornih sorti Longo Luviji 2021 s 92 boda.

  vinske4