PRVI PUTA U ZAGREBU // najvažniji godišnji susret uglednih američkih i hrvatskih poduzetnika poslodavca

  Nakon sedam uspješnih konferencija održanih u Sjedinjenim Američkim Državama, Udruga Hrvatsko-američkih profesionalaca (ACAP) po prvi puta svoju godišnju konferenciju organizira u Zagrebu i to od 5. - 8. srpnja 2023 u hotelu Sheraton.

  Prijašnja događanja u Chicagu, Clevelandu i New Yorku okupile su više od 300 priznatih poduzetnika i lidera hrvatske i američke poslovne scene te svjetski poznata imena poput Roberta Herjaveca, globalnog tech poduzetnika, Tomislava Mihaljevića, glavnog izvršnog direktore klinike Cleveland, Mate Rimca, Silvia Kutića, CEO Infobipa i mnoge druge.

  2K2A5426 copy

  Ovogodišnja konferencija naziva "Connecting the Doers: Taking Croatia to the Next Level" ponovno će okupiti značajan broj predstavnika hrvatsko-američke poslovne scene kojima je cilj povezati se i razgovarati o konkretnim koracima koji im mogu pomoći u razvoju poslovanja, stjecanju globalnog uspjeha ili povezivanju s potencijalnim partnerima, ulagačima i klijentima.

  “Poduzetnici koji uspiju u Hrvatskoj, mogu uspjeti bilo gdje u svijetu.” – izjavio je na prošlogodišnjoj konferenciji u New Yorku Robert Herjavec čime je na neki način sažeo izazove s kojima se susreću domaći poduzetnici, a o kojima će biti riječi i na ovogodišnjoj konferencije kroz poticajne panel diskusije iz područja inovacija, tehnologije i turizma temeljene na iskustvima hrvatsko-američkih poduzetnika i poslodavaca. Konferencija će potaknuti nove suradnje između hrvatskih i američkih kompanija, a kao i svake godine izlaganja će održati eminentni govornici, znanstvenici i inovatori, a u pripremi su i radionice osmišljene da pomognu u pokretanju novih inicijativa. ACAP stoga pozive sve koji aktivno rade na stvaranju pozitivnih promjena i pokretanju napretka u svojim industrijama da budu dio prve ACAP-ove konferencije u Zagrebu. Tijekom konferencije bit će organizirani i B2B sastanci, prijam dobrodošlice i gala večera kojom će se zaključiti ovogodišnji događaj.

  Jedan od glavnih govornika ove godine je i vodeći hrvatski neuroznanstvenik, profesor na Yaleu dr. sc. Nenad Šestan poznat po raznim uspješnim molekularnim i genetskim istraživanjima.

  „ Članovi udruge ACAP razmjenom znanja žele pomoći domaćim poduzetnicima u snažnijem pozicioniranju u svjetskoj poslovnoj zajednici. Hrvatska je već stoljećima plodno tlo za izume i inovacije, sjetimo se kravate, penkale, padobrana i torpeda, a danas inovacije iz Hrvatske predvode tehnološke tvrtke koje su već dosegle status jednoroga. Naši izvanredni poduzetnici kontinuirano stavljaju Hrvatsku u središte svjetske pozornosti i jačaju njezin ugled kao nacije koja potiče ideje, inovacije i poduzetništvo. ACAP u tome pomaže stavljajući im na raspolaganju svoja znanja i iskustva te ih povezujući s najboljima “ – izjavio je tom prilikom ACAP Zagreb- organizator konferencije u Hrvatskoj.

  Detaljan program konferencije potražite na croampro.com.