Puštanjem zmajeva najavljena akcija pomoći za udrugu Mali zmaj

  Nakon nekoliko godina zajedničkih društveno odgovornih projekata i niza uspješnih humanitarnih priča, "Svako dijete zaslužuje biti mali zmaj" nova je inicijativa Henkela i Konzuma, koje će svojom donacijom razveseliti udrugu Mali zmaj. Godišnju suradnju obilježit će akcija pomoći kroz donaciju proizvoda tijekom lipnja, a nastavit će se krajem godine kako bi udruga Mali zmaj dobila punu podršku za svoj rad. Bezbrižno je i veselo bilo na zagrebačkom Jarunu na radionici na kojoj su djeca pokazala raskoš dječje mašte i kreativnosti pri izradi zmajeva.

   MG 4235

  Udruga Mali zmaj inače svojim radom trudi se poboljšati uvjeta života siromašne i nezbrinute djece te aktivno djeluje već 10 godina.

  Trenutno svojim aktivnostima osiguravaju pomoć za oko 150 obitelji, a osiguravaju im školski pribor za djecu, šalju poklone za rođendane i blagdane te za vrijeme ljetnih praznika organiziraju izlete na more.

  Kako bi najmlađe štićenike motivirali na igru, kroz koju uče o prirodi te kako bi mali zmajevi uistinu poletjeli, ova je prodajna akcija najavljena radionicom izrade vlastitih zmajeva i puštanja tih šarenih „letjelica“ u nebeske visine.

   MG 4235

  Poznati hrvatski zmajari Žarko Tkalec Žare i Snježana Hristov Žuža u suradnji sa Surf klubom Tri strijele održali su dvosatnu edukaciju u kojoj su djeca naučila izraditi i oslikati svog zmaja te su u igri s vjetrom postali pravi mali zaljubljenici u ovaj neobičan sport. Puštanje zmajeva osigurava puno tjelesne aktivnosti za cijelu obitelj, a djeca su u doticaju s prirodom te aktiviraju sva svoja osjetila. Svladavanje vještine puštanja zmajeva i ovladavanje zmajem u zraku, stvara osjećaj zadovoljstvo i samopouzdanja kod djece.

   MG 4235

  - Jako nas je razveselila inicijativa Henkela i Konzuma za ovu akciju jer će njihova pomoć zaista doći u prave ruke. Ova radionica puštanja zmajeva koja je okupila djecu u druženju kroz igru i veselje posebno nas veseli jer ovaj osjećaj slobode i sreće na dječjim licima ne može se ničim mjeriti. Na ovaj način zajedno šaljemo poruku da svako dijete zaslužuje biti mali zmaj i ovim smo druženjem pustili vjetar u njihova krila i dokazali da njihova kreativnost zaista nema granica. Nadamo se što uspješnijoj akciji i pozivamo sve koji nas žele podržati da se uključe i da daju svoj doprinos - izjavila je Martina Leopold, predsjednica udruge Mali zmaj.

   MG 4235

  - S novim ciljem i novim projektom, i ove godine, s našim partnerom Konzumom, nastavljamo uspješnu suradnju na projektima koji za cilj imaju podršku i pomoć onima kojima je najpotrebnija. Nadamo se da ćemo mnoge motivirati da se uključe i podrže rad udruge i njezinih članova i volontera koji nesebičnim radom svakodnevno pomažu velikom broju siromašnih obitelji. Svjedoci smo izazovnih vremena, ali kako smo već dokazali zajedno s našim partnerima i našim vjernim kupcima, zaista možemo dati vjetar u leđa djeci i obiteljima o kojima brine udruga Mali zmaj. Oni su nas razveselili svojim maštovitim zmajevima i njihova sreća je najljepša motivacija za ovakve projekte - kazala je Marija Grđan, brand managerica Henkel Laundry & Home Care.

   MG 4235

  Svi kupci koji se priključe akciji Svako dijete zaslužuje biti mali zmaj kupnjom Persil, Silan i Somat proizvoda u Konzumovim prodavaonicama do 24. lipnja dat će svoj doprinos nesebičnom djelovanju udruge Mali zmaj koja će po završetku prodajne akcije, obiteljima iz cijele Hrvatske dostaviti pakete Henkel proizvoda.