Romantični pejzaži // sopranistica DARIJA AUGUŠTAN najavljuje solo koncert

  Sopranistica Darija Auguštan uz klavirsku pratnju pijanistice Dore Iveković, a u sklopu ciklusa Mladi za mlade kojeg organizira Hrvatska glazbena mladež (HGM), nastupit će u Maloj dvorani KD Vatroslava Lisinskog 17. svibnja 2023. u 20 sati.

  Koncert Romantični pejzaži donosi listu skladbi Huga Wolfa, Roberta Schumanna, Dore Pejačević, Josipa Hatzea, Ivana pl. Zajca, Gabriela Fauréa, Claudea Debussyja, Camillea Saint-Saënsa i Sergeja Rahmanjinova.

   Darija Augustan

  Mlada glazbenica s impresivnom karijerom

  Sopranistica Darija Auguštan (Zagreb, 1996.) jedna je od najtraženijih mladih glazbenica. Diplomirala je solo pjevanje na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Snježane Bujanović-Stanislav, a od 2022. godine članica je solističkog opernog ansambla HNK u Zagrebu.
  Pjevačko obrazovanje započela je u GŠ Pavla Markovca u Zagrebu u klasi prof. Nataše Šurine. Njezin lirski sopran karakteriziraju posebno lijepa boja, tehnička izvrsnost i sonornost te je iznimno ugodan za slušatelje.

  Višestruko je nagrađivana na mnogim natjecanjima, a HGM joj je ove godine dodijelio prestižnu nagradu Ivo Vuljević. Unatoč mladim godinama iza nje je impresivan niz glavnih uloga u operama i operetama, a jednako je uspješna i kao koncertna umjetnica. Bila je članica opernog studija Giorgio Surian u HNK Ivana pl. Zajca i stipendistica je istaknute umjetnice Mirjane Bohanec Vidović i zaklade Belcanto.

  Ulaznice za koncert dostupne su na: https://www.ulaznice.hr/web/event-browse/1/35360

  Umjetnost na dlanu

  HGM komornim ciklusom Mladi za mlade uspješno objedinjuje temeljne razloge svoga postojanja - promidžbu mladih glazbenika i odgoj mlade publike. Koncerti su to na kojima se mladima predstavljaju izvođači njihove generacije, a samim glazbenicima pruža se prilika da muziciraju i stvaraju svoju publiku. Misija HGM-a koji slijedeće godine obilježava 70 godina djelovanja je približiti kulturu i umjetničko stvaralaštvo mladim ljudima s posebnim naglaskom na glazbenoj umjetnosti.

  „Već gotovo tri desetljeća organiziramo ciklus Mladi za mlade u suradnji s Muzičkom akademijom Sveučilišta u Zagrebu te uz podršku mnogih glazbenih škola i natjecanja, Glazbene mladeži Splita i Lions kluba Kontesa Nera. Ponosni smo što smo omogućili da stotine mladih glazbenika muzicira tijekom tog razdoblja, a desetine tisuća mladih ljudi uživa u njihovim nastupima. Također, u sklopu projekta Umjetnost na dlanu, učinili smo te nastupe dostupnima i širokoj publici jer se svi koncerti prenose uživo na našem YouTube kanalu.“ – kaže glavna tajnica HGM-a Dubravka Dujmović Kušan.

  Koncerti se mogu pratiti na: https://www.youtube.com/@jeunessesmusicalescroatiah1262

  Foto: Karpati&Zarewicz