SANDRA PETRA PINTARIĆ // Art terapija radionice su umjetnost koja iscjeljuje

  Kreativne vikend radionice - iscjeljujuća umjetnost i sveta geometrija Veda MANDALA, YANTRA, ČAKRA, YOGA ART sa Sandrom Petrom Pintarić održavaju se nekoliko puta godišnje posljednjih desetak godina.

  sandra petra pintaric art radionice152

  Na radionici se prolazi teoretski i praktični dio značenja mandala, yantri, čakri i njihove simbolike koja se pretače na platno, a služi da se prođe kroz meditativno i iscjeljujuće iskustvo stvaranja.

  Piše: Sandra Petra Pintarić

  sandra petra pintaric art radionice

  Ta simbolika koristi se od davnina kao snažno sredstvo meditacije i kao ukras u interijerima. Mandala svojom unutarnjom geometrijom, elementima, oblicima i koloritom oslikava određenu energetsku matricu.

  One mogu biti razne, imati razne unutarnje oblike te unositi elemente po inspiraciji.

  sandra petra pintaric art radionice1s52

  Uz mandale rade se Yantre s više zadanom formom i koriste se u Vastu interijerima (drevna vedska arhitektura i dizajn) za poticanje povoljnih energija u prostoru, ispravljanje neravnoteže u prostoru te za osobnu meditaciju.

  sandra petra pintaric art radionice42

  Na tečaju svaki polaznik slika jednu sliku s visoko kvalitetnim materijalima po zadanoj i osobnoj temi, a svoje djelo na kraju ponese doma. Većina osoba koja polaze radionice nisu se nikada bavili slikanjem, dok neki ponavljaju radionice i više puta.

  Redovno podučavam Art terapija radionice od 2012. godine, mnoge sam uvela u ovaj predivan svijet simbolike i inspirirala na daljnji rad.

   sandra9

  O Sandri:

  Sandra Petra Pintarić (Sandra Petra Art) bavi se raznim kreativnim stvaranjem od rane mladosti. Dugi niz godina bavila se izradom umjetničkih ogledala i mozaika od stakla. Njeni radovi krase mnoga privatna i javna mjesta, bili su dio nekoliko scenografija i imala je nekoliko samostalnih i grupnih izložbi.

  U svome stvaralaštvu Sandra koristi simboličku pozadinu iza svojih djela gdje inspiraciju nalazi u drevnim kulturama i tradicijama. Sandra dugi niz godina prakticira i podučava jogu, studira Vede, što je sve utjecalo na njen rad. Svoje spoznaje pretače u stvaranje ogledala, mozaika i dekoracija od stakla, slikanja na platnu, digitalni dizajn, nakit i razne druge kreacije.
  www.vastuhelingarts.com
  Sandra vodi kuću Dharma joge - Dharma Yoga Centar Zagreb gdje se nalaze neki od njenih radova. www.dharmayogazagreb.com

   sandra petra pintaric art radionice2

  sandra petra pintaric art radionice59

  sandra petra pintaric art radionice82

  sandra petra pintaric art radionice443

  sandra petra pintaric art radionice8152

  sandra radionice2