ŠIBENIK IMA VRHUNSKI HOTEL // luksuzni Armerun ima super lokaciju, top doručak, ali i suradnju s lokalnim umjetnicima

  Na šibenskoj rivi ističe se hotel Armerun, prekrasno zdanje koje je zapravo obnovljeni dominikanski samostan iz 17. stoljeća.

  Nalazi se na samom moru, nedaleko od stare jezgre koja je karakteristična za Šibenik, predivan manji grad koji je zadržao taj tradicionalan, vintage karakter. Inače, samo ime inspirirano je starim ormarom u kojemu se držala posteljina.

  armerun itgirl1

  Interijer je kombinacija kamena i drva, nešto predivno, prirodno i jednostavno. No, opet luksuzno

  U hodnicima se ističu razni artefakti iz povijesti grada, na taj način hotel surađuje s umjetnicima i umjetničkim institucijama, kako bi naglasili art kontekst. Te ujedno gostima približili karakter samog grada koji ima bogatu povijest.

  Interijer samog hotela je u tonovima bež i smeđe, očita je arhitektonska podrška sredini u kojoj se objekt nalazi, vizualno se hotel skladno uklapa na ovu specifičnu lokaciju.

  armerun itgirl2

  Iz većine soba vidi se zalazak sunca, no dio apartmana smješten je u objektu iza samog hotela, za one koji žele vrt, balkone i nešto više prostora.

  Ovo je optimalno za više familija koje žele biti blizu. Neki od tih apartmana imaju i jacuzzi na krovu, a tu je i impresivan pogled na Unescovu katedralu, šibensku atrakciju.

  armerun itgirl6

  Ističu kvalitetan doručak, u sklopu hotelskog restorana Buta. Doručak je a la carte, poseban po raznim prijedlozima i idejama, koje se rijetko nađu i u boljim hotelima.

  armerun dorucak

  Imaju foru kao naša Esplanade – tamo možete jesti doručak i ako niste gost u hotelu, naravno ako u tom trenutku ima mjesta.

  armerun itgirl54

  Tik do hotela je restoran Bronzin za sve one koji žele probati nešto lokalno, imaju izvrsnu ponudu mesa, kao i sireva.

  armerun itgirl96

  Hotel je nedavno uveo još jednu delikatesu - najpoznatiji tradicionalni desert iz naše županije, Skradinsku tortu.

  Među sastojcima su ružin liker, prošek-desertno vino od marastine, autohtone sorte bijelog grožđa šibensko-kninske županije, koje su nekada uzimali poput lijeka.

  Armerun ima parking iza samog hotela koji je besplatan, baš kao i minibar, također uključen u cijenu.

  Super usluga je i hotelski gliser, koji goste vozi do obližnjih plaža, no i gradska je blizu.

   armerun sibenik

  Ako ste u Armerunu, gdje odlično degustirati i prošetati na kolače?

  Ako se želite uputiti u kušanje lokalnih vina, tu je Vinarija Testament udaljena desetak minuta vožnje, dok se u samom starom gradu ističe Yum Pastry. Ova preslatka slastičarnica ima kolače u obliku njihove katedrale, a i okus je izazovan.

  testament

  Vinariju Testament vodi Patricija iz Novigrada, koja je odradila praksu u Kaliforniji i Oregonu. U vinariji vodi proizvodnju što uključuje kontrolu cijelog proizvodnog procesa od berbe grožđa pa sve do pripreme vina za tržište i punjenja u butelje.

  Potpisuju niz nagrađivanih vina te su osvojili više Decanter nagrada

  Imaju isključivo autohtone hrvatske sorte, a uzgoj se temelji na ekološkim načelima. Glavna sorta je Babić, a od ostalih crni sorti tu su Tribidrag, Plavac mali te mladi nasad Lasine.

  Od bijelih sorti uzgajaju Pošip, Debit i Maraštinu. Što se tiče vina, najtraženiji su im Testament Babić, Dalmatian Dog Babić te Testament Pošip.Ove godine počinju s izgradnjom novog objekta gdje će na istom mjestu imati i vinariju i kušaonicu vina, s pogledom na more i šibenski arhipelag.

   pastry shop sibenik

  Ako ste za nešto slatko i fotogenično, prošetat ćete centrom Šibenika do Yum Pastry Shopa

  Slastičarnica je uvučena među male ulice, karakteristične za ovaj grad, a dobro je i za klince, jer pored terase je mali park.

  Ovdje mame s klincima uživaju, baš kao i turisti koji žele poseban slatki zalogaj. Hit su im kolači fora dizajna, jedan od njih je katedrala, punjena čokoladom i moussea od lavande.