Ski amadé NEWS // Robbie Williams održat će koncert na otvorenju sezone u regiji Schladming-Dachstein - plus ostale novosti velike ski regije

  Najveći austrijski skijaški raj spreman je za nadolazeću zimsku sezonu 2023./2024. Oduševit će vas novim izazovima Sensations, nezaboravnim snježnim događanjima, posebnom ponudom za povratak u skijanje, najavila je Sophie Klausner za Ski amadé, na konferenciji održanoj jučer u zagrebačkom hotelu Le Premier.

  Das genussvolle Earlybird Skierlebnis Salzburger Sportwelt Lorenz Masser

  Ski amadé – biser Alpa s najljepšim skijalištima u Salzburgu i Štajerskoj.

  Svih pet regija, Salzburger Sportwelt, Schladming-Dachstein, Gastein, Hochkönig i Großarltal, kreću u novu sezonu 2023./2024. s brojnim novostima i ponudama. Ljubiteljima zimskih sportova, uz samo jednu skijašku propusnicu, na raspolaganju je čak 760 kilometara skijaških staza, 270 modernih žičara, 356 savršeno uređenih staza s nezaboravnim pogledom te širok izbor bajkovitih mjesta za predah i osvježenje.

  Nakon posljednje zime obilježene koronom, Ski amadé je u protekloj zimskoj sezoni doživio značajan porast broja posjetitelja. Između ostalog, tome je pridonio i novi internetski sustav ranih rezervacija koji su gosti vrlo rado prihvatili.

  Abfahrtsstrecke Weltcup ZauchenseeOK Weltcup Zauchensee Laux Manfred

  Gosti se mogu radovati brojnim novitetima Ski amadé ponude: već od samog početka sezone, postojeću žičaru s kabinama od osam sjedala, do Kieserla u skijaškoj regiji Großarltal, zamijenit će gondola s 10 sjedala. Osim toga, obnovit će se i planinska postaja Dachstein u regiji Schladming-Dachstein. Dakle, mnogo je razloga za veselje zbog noviteta na kojima se već radi i kojima se najveće austrijsko skijalište može pohvaliti. Nestrpljenje i iščekivanje sve je veće i veće.

  NOVO: „Back2Ski“: ponuda za povratak na stazu

  Skijaši koji žele osvježiti ljubav prema zimskim sportovima imaju razloga za veselje. Nova ponuda „Back2Ski“ savršena je prilika upravo za one koji se žele vratiti na stazu i prisjetiti se svojih skijaških vještina te ponovno doživjeti osjećaj koji se ni s čime ne može usporediti. Za njih je ova ponuda upravo savršena. Također, nudimo dvodnevne tečajeve s privatnim učiteljem skijanja, u trajanju od po dva sata (od 13:00 do 15:00).

  Absolutpark ap simon gschaider railline

  Realizacija ponude moguća je u nekoliko termina: od 11. do 19. prosinca 2023., od 8. do 30. siječnja 2024. te od 4. do 26. ožujka 2024. Cijena tečaja je 299 eura, a za svaku sljedeću osobu koja s vama želi podijeliti radost povratka na stazu dodatno se plaća samo 60 eura. Ovo je idealna prilika za parove ili prijatelje. Prijave se vrše izravno u školama skijanja koje su dio skijaškog raja Ski amadé.

  Ski amadé SNOW EVENTS: za još više zabave na zimovanju

  Zimovanje provedeno u regijama Ski amadé za svakog će se gosta pretvoriti u vrhunski doživljaj. Nezaboravnom boravku pridonose veličanstveni krajolici te bogata paleta raznovrsnih događanja; od kulinarskih užitaka, preko sportskih izazova pa sve do glazbenih događanja i zanosnih ritmova – Ski Amadé ispunit će vam svaku želju.

  Glazbena događanja – Robbie Williams je na programu

  Otvorenje skijaške sezone u regiji Schladming-Dachstein, u prosincu će svojim dolaskom uveličati pjevačka zvijezda Robbie Williams i zatresti pozornicu svjetski poznatim hitovima.

  Tijekom tjedna Ladies week, dojmljivi koncerti također će oživjeti pozornice u regiji Großarl. Alexander Eder, zvijezda pjevačkog showa The Voice, i poznata austrijska umjetnica Melissa Naschenweng dovest će raspoloženje do usijanja.

  Tourismusverband FilzmooCoenWeesjes

  Događanje „Palmen auf den Almen“ u regiji Sportgastein gostima će pružiti još jedno spektakularno iskustvo dok se okruženi planinskom idilom opuštaju na ležaljkama pod palmama, uživajući u raznobojnim koktelima i vrućim ritmovima.

  Regija Salzburger Sportwelt domaćin je spektakularnih događanja poput skijaškog svjetskog kupa noćnog slaloma za žene u Flachauu koji se održava pod svjetlima reflektora.

  Spust i Super-G koji se održavaju u Altenmarkt-Zauchenseeu izazov su za sportaše skijaškog svjetskog kupa. Schladming-Dachstein oduševljava noćnim slalomom skijaškog svjetskog kupa i noćnim veleslalomom za muškarce, dok je Reiteralm poznat po svjetskom kupu Skicross.

  Regija Gastein mjesto je okupljanja najboljih svjetskih snowboardera i vrvi uzbuđenjima tijekom održavanja skijaškog svjetskog kupa u snowboardingu. Najbolji svjetski profesionalci slobodnih stilova i snowboardinga okupljaju se u Absolut Parku u Flachauwinkl-Kleinarlu kako bi se predstavili i pohvalili svojim vještinama.

  Vrhunski gastronomski doživljaji u Alpama: kulinarska događanja u regijama Ski amadé

  Osim sportskih doživljaja, u fokusu regija Ski amadé također su i gastronomski doživljaji. U tjednu skijanja i kušanja vina, od 9. do 16. ožujka 2024. godine, skijaške kolibe i restorani pretvorit će se u kulinarske pozornice uz krilaticu „Skijanje i austrijsko vino“. Osobito u partnerskim skijaškim kolibama i kolibama za kušanje vina gurmane očekuju kulinarski doživljaji i degustacije vina uz poseban popratni program.

  Craft Beer Festival u regiji Hochkönig također je razlog za posebne zimske trenutke tijekom kojih možete uživati u brojnim vrstama piva. Osim u hotelima, pivo se poslužuje i u brojnim skijaškim kolibama u kojima goste zabavljaju živa glazba i DJ.

  Spaß pur entlang der Funslopes in Wagrain Kleinarl Lorenz Masser

  Domaći proizvodi i zimske radosti – mogla bi biti krilatica „najviše planinske tržnice s domaćim proizvodima u Alpama“. Ova dojmljiva tržnica već je godinama neizostavan dio „tjedna skijanja i kušanja vina“. Uvijek ste dobrodošli na konzumaciju brojnih ukusnih domaćih proizvoda. Lokalni poljoprivrednici i proizvođači izlažu samo najbolje od najboljeg: sir, rakiju, marmeladu ili čajeve. Ove tradicionalne domaće proizvode možete kušati, uživati u njima i kupiti ih na više od 15 štandova.

  Novim hotelima Ski amadé povećava smještajne ponude

  U Gasteinu je oživljena prava hotelska tradicija: od rujna, što je pravovremeno za nadolazeću skijašku sezonu, ponovno nakon nekoliko godina, otvaraju svoja vrata hoteli Ensemble na trgu Straubingerplatz, Grand Hotel Straubinger (od 1. rujna 2023.) te Badeschloss (otvorenje u listopadu 2023.).

  Lumberjack winter Markus Fischer

  Nakon obnove i preinake, Badeschloss će krasiti novi toranj s 14 katova, uronjen u alpsku kulisu. Raspolagat će s oko 100 soba. Grand Hotel Straubinger ponovno će oživjeti stil vrlo blizak izvornome te će u svoju ponudu uvrstiti gotovo 50 soba. Novi hotel „the cōmodo“, nastao u nekadašnjem habsburškom dvorcu, već je otvoren.

  Nova gondola u Großarltalu i novi život za postojeću gondolu

  U regijama Ski amadé i dalje čvrsto vjeruju u zimski turizam i neprestano ulažu u poboljšanje i unaprjeđenje svih svojih pet regija. Gondola do Kieserla u skijaškoj regiji Großarltal bit će opremljena s 10 sjedala. To je najznačajniji novitet za nadolazeću skijašku sezonu. Suvremena je to žičara kojom poduzeća za žičare na održiv način stvaraju nova radna mjesta u turizmu.

  Fantastische Ausblicke aus der panorama link c eduardo gellner 4

  Zamijenit će dosadašnju kabinu s 8 sjedala koja će, nakon demontaže žičare u skijaškoj regiji Großarltal, biti ponovno izgrađena u Fageralmu, također dijelu skijaškog raja Ski amadé, i tako dobiti još jedan život.

  Možemo se pohvaliti još jednim važnim projektom: u regiji Schladming-Dachstein bit će obnovljena planinska postaja Dachstein. Zahvaljujući sustavu solarnih ćelija, bit će i do 80 posto energetski samoodrživa. Radovi će započeti u jesen i završiti u svibnju 2024. godine. Do tada će biti obustavljen rad planinske žičare Gletscherbahn, objavljeno je.

   absolutpark max zebe kickerline