SOHO SUSHI ima novi menu // sushi rolls & poké bowls, izuzetan mix JAPANSKE I HAVAJSKE KUHINJE

    Gotovo dvije godine od otvorenja, popularni zagrebački sushi street food mijenja ime u SoHo sushi rolls & poké bowls, čime najavljuje i novi menu.

    Age ebi futomaki

    U fokusu su sushi i poké , mix japanske i havajske kuhinje. Japanska i havajska kuhinja su komplementarne, sa sličnim namirnicama i iznimnom svježinom okusa, a posebno su omiljene kod ljubitelja zdravih zalogaja.

    Hosomaki i Dragon roll

    Poké je tradicionalno havajsko jelo, koje sve više osvaja Hrvatsku

    Predstavlja zanimljivu kombinaciju sushi riže kao baze, sirove ribe, raznog povrća i umaka, serviran je u zdjelici, a nudi idealan omjer proteina, vitamina i laganih ugljikohidrata.

    Istovremeno lagan i zasitan, pun neočekivanih okusa i kombinacija, koji zajedno tvore onaj primamljivi umami okus. Poké je ujedno i savršena alternativa sushiju, a u SoHu dolazi u 4 različite varijacije.

    Spicy tuna tartar u sojinom papiru i Crispy double tuna uramaki

    TUNA & AVOKADO (riža, tuna, mini rajčica, mango, baby špinat, edamame, šipak, đumbir, guacamole, ponzu umak), SALMON IN GREEN (riža, losos, mango, edamame, krastavac, đumbir, wasabi kikiriki, wakame salata i wasabi lime umak), SPICY CHICKEN (kvinoja, pileći file, mini rajčica, krastavac, coleslaw, guacamole, spicy nanchos, mladi luk i cream siracha) i TOFU TRENDY (kvinoja, tofu dimljeni, feta sir, baby špinat, jabuka, coleslaw, krutoni, fresh balsamico umak) nesumnjivo će postati ultimativni hit ove sezone među brojnim foodie-jima diljem metropole.

    SoHo pruža gostima mogućnost slaganja vlastite poké zdjelice, ovisno o preferencijama

    Tofu trendy Tuna Avocado Salmon in green Spicy chicken

    5 koraka do kreiranja personalizirane poké zdjelice.

    1 Prvi korak je odabir proteina; losos, tuna, piletina ili tofu.
    2 Zatim se bira baza: riža ili kvinoja.
    3 Treći korak su razni prilozi, koji daju svježinu jelu, poput krastavca, manga, coleslaw, salate od alge, edamama, cikle, zelene jabuke ili mini rajčica.
    4 Četvrti korak je ključan, jer će on dati jelu zaokružen okus, a to je odabir umaka. Sve umake rade sami, a bilo da preferirate spicy, intenzivniji ili osvježavajući okus, naći ćete nešto za sebe; wasabi lime, creamy sriracha, fresh basil, ponzu lime i tasty truffle.
    5 Posljednji korak odnosi se na odabir dodataka, pomoću kojih će poké zdjelica dobiti onaj hrskavi finish, kao što su wasabi oraščići, šipak, guacamole, spicy nachos, đumbir, sezam, korijander, bademi i panko mrvice.

    Sea bass uramaki


    SoHo je svoj novi sushi meni podijelio u 4 kategorije: uramaki, hosomaki, futomaki i nigiri

    Najveći izbor nudi uramaki, ukupno 13 različitih vrsta, koji podrazumijeva sushi rolicu gdje je riža izvana, a alga i punjene iznutra.

    Uramaki pruža mogućnost beskrajne mašte prilikom slaganja rolica, a to su sjajno iskoristili renomirani sushi chefovi Moto Mochizuki i Nikola Hulina, koji su osmislili fenomenalne kombinacije okusa, boja i mirisa. Tako su na novom meniju svoje mjesto, između ostalih, dobili SOHO SALMON, u kojem se najviše ističu losos i losos pastrva te slasni mango miso umak.

    California King crab

    Brancin je namirnica koja nije čest sastojak sushija, no u novom SoHo meniju on je glavna zvijezda osvježavajućeg SEABASS uramakija, uz sporedne uloge korijandera, iceberg salate, wasabi majoneze i yuzu sezama.

    Obožavatelji tune, inače broj jedan sushi sastojka u Japanu, mogu birati između dvije vrste uramakija - CRISPY DOUBLE TUNA, s odličnim dodatkom crispy luka, tempura mrvica i chilli majoneze te TUNA EBITEN – sočne i tople pohane rolice u tempura brašnu.

    Hosomaki

    Prilikom kreiranja novog jelovnika, SoHo je imao na umu i one koji vole piletinu, stoga se na njemu našao i CHICKEN CURRY – neobična varijanta s crispy piletinom, rikolom i mango curry umakom te aromatični CHICKEN TERIYAKI. Na jesenskom meniju su i dalje dobro poznati SoHo klasici, poput CALIFORNIA EBITEN, DRAGON i PHILADELPHIA.

    Mix Hosomaki i uramaki

    Futomaki i hosomaki nazivi su za sushi rolice gdje je alga izvana, a riža i punjenje iznutra, s time da je futomaki veći i ima bogatije punjenje.

    Ukusni futomaki zalogaji dolaze u 2 oblika, kao hrskavi pohani s punjenjem od ebi kozice, krastavca, rikole, crispy luka, unagi umaka, tempure, panko mrvica i wasabi majoneze te u spicy tuna tartar verziji, koji je omotan u sojin papir umjesto alge. Hosomaki je idealan za djecu, a može se isprobati u 5 verzija, s lososom, tunom, brancinom, krastavcem i avokadom.

    Na sushi meniju tu su još 4 vrste nigirija, koji se najčešće konzumiraju u Japanu – jednostavna i klasična kombinacija riže i ribe.

    Ebi ten original i Maguro tuna ebi ten i California ebi ten

    Nadolazeći prohladni jesenski dani idealni su za uživanje u SoHo miso juhi 

    U Japanu se ova juha konzumira redovito, i to s razlogom - ima razna ljekovita svojstva, sadrži žive enzime koji poboljšavaju probavu, reducira rizik od brojnih bolesti, a uz to pomlađuje i jača imunitet! A kako bi najbolje pripremili svoj organizam za obrok, SoHo od ove jeseni nudi i fini, zdravi zeleni čaj porijeklom iz Japana, koji će idealno poslužiti upravo kao 'aperitiv'.

    40 and fabulous Box na Woltu

    Tu su još i SoHo boxevi, dostupni isključivo putem Wolt aplikacije, idealni za uživanje s ekipom u kućnoj atmosferi - ukupno 7 različitih vrsta bit će neizostavan dodatak tulumima i filmskim večerima. Široka selekcija najfinijih SoHo sushija, bilo da preferirate losos, tunu ili kozice, svatko će pronaći nešto za svoje nepce.

    Novi meni samo je početak uzbudljive nove sezone u SoHo sushi rolls & poké bowls! A što vas sve očekuje, možete provjeriti na adresi Palmotićeva 2.

    FOTO DORIS FATUR

    Chicken teriyaki

    Tiger roll

    Tuna Nigiri

    Tags: Hrana Food Sushi