SPORT_life // čime se baviti ovih dana? Imamo 4 prijedloga

  Sunce je stiglo, nije prevruće za neku vanjsku aktivnost: podsjećamo na one jednostavne, za koje nam ne treba neka posebna oprema (ok, osim bicikla i tenisica). Tjelovježba poboljšava ne samo fizičko i psihičko stanje, već nas i uljepšava! Naročito ako smo vani, na svježem zraku. Cirkulacija se pojačava, a obrazi rumene, um čisti.

   

  Cycling Amsterdan 04Amsterdam


  1 Hodanje – napor minimalan, uživanje na svježem zraku i jednostavnosti kretanja. Bilo da se radi o odlasku na posao, vikend planinarenju ili popodnevnoj šetnji, hodanje je the best! Ima benefite za pamćenje – istraživanja su pokazala da ova aktivnost jača moždanu aktivnost.

  2 Plivanje – more je blizu, a blizu je i ljeto. Doktori često vele za plivanje da je savršena aktivnost: nema opterećenja, odlično za mišiće i tonus tijela, voda djeluje umirujuće... Jedino, ako plivate u bazenu, obavezno je mazanje kremom nakon treninga, klor izuzetno isušuje.  Cycling Amsterdan 04
  Visit Norway

   

  3 Bicikl – kako je lijepo u Kopenhagenu i Amsterdamu, tamo su svi na bajku. Kod nas je ipak nešto neravan teren, no bicikl do posla i nazad, po gradu... ipak možemo koristiti.

  4 Trčanje – sve više ljudi trči: ako su vam koljena OK, predlažemo lagani trening, svaki drugi dan od pola sata, to je čisto dosta. Naravno, apetiti su različiti, a bome i mogućnosti. Vremena je malo, no trčanje ujedno daje odmor za um, stoga je tu masa prednosti!

   

   Cycling Amsterdan 04