STYLISH SMRZAVANJE // gdje su najhladniji kreveti na svijetu? Ipak, tako su COOL!

  Iglu je san snova većine nas – tako dobro zvuči spavati u ledenoj kućici, pod krznjacima, okruženi predivnom bjelinom... Gdje spavati na nuli otkriva nam Booking.com: U prvih 5 spadaju Snow hotel u Finskoj, Icehotel u Švedskoj, Sorrisniva Igloo Hotel u Norveškoj, Hotel de Glace - Saint-Gabriel-De-Valcartier u Kanadi i Blacksheep village Igloo La Plagne - La Plagne u Francuskoj. Ufuravanje u ulogu Elze iz Frozen ili glumiti pingvina tako je lako uz ove destinacije koje svojom ljepotom privlače i one koji nisu do sada baš voljeli hladnoću...

  Blacksheep village Igloo La Plagne

  Blacksheep village Igloo La Plagne - La Plagne, Francuska – plus skijanje
  Iz objekta Blacksheep village Igloo La Plagne pruža se pogled na čuvenu planinu Mont Blanc i on je odličan odabir za putnike koji žele kombinirati boravak u igluu sa skijanjem. Objekt je smješten u području La Plagne, u blizini žičara Belle Plagne i Bergerie. Možete rezervirati i boravak u jedinici Hot Igloo i uživati u ugodnoj toplini peći na drva.

  Blacksheep village Igloo La Plagne

   

  Blacksheep village Igloo La Plagne

  Snow Hotel - Kemi, Finska – spavanac na -5 stupnjeva!
  Objekt Snow Hotel nalazi se u finskoj regiji Lapland i nudi sobe sa zidovima od leda i snijega. Ima i snježni dvorac, smrznutu kapelicu za vjenčanja, skulpture sa svjetlosnim efektima, galeriju s dragim kamenjem...

  Blacksheep village Igloo La Plagne

  Icehotel - Jukkasjärvi, Švedska – svake zime gradi se ponovo
  Sakriven među brojnim jezerima i brdima sjeverne Švedske, više od 100 milja sjeverno od Arktičkog kruga, objekt Icehotel iznova se gradi svake zime od snijega i leda s obližnje rijeke Torne. S temperaturama između -5 i -8°C, svaka je soba posebno uređena i sadrži namještaj koji su umjetnici iz cijelog svijeta ručno izrađivali od leda.

  Blacksheep village Igloo La Plagne

  Nakon odmora u termalnim vrećama za spavanje s prekrivačima od kože sobova, gosti mogu započeti svoj dan bogatim doručkom te posjetom sauni, hidromasažnoj kadi na drveni ogrjev ili ledenoj kupki. Područje oko Jukkasjärvija popularno je za zimske aktivnosti na otvorenom, poput vožnje psećih saonica, izleta na saonicama koje vuku sobovi i obilazaka na motornim sanjkama.

   

  Blacksheep village Igloo La Plagne


  Sorrisniva Igloo Hotel - Alta, Norveška – termalne gaće obavezne!
  Objekt Sorrisniva Igloo Hotel smješten je uz rijeku Alta i udaljen 20 km od centra grada Alte. Radi se o impresivnoj građevini od 2000 kvadratnih metara koja se svake godine u potpunosti izgradi od snijega i leda. Uz sobnu temperaturu koja se konstantno održava između prohladnih -4 i -7 °C, gostima se preporučuje da ponesu vlastito termalno donje rublje kako bi se ugrijali, iako su u svakoj jedinici osigurane podloge za spavanje od jelenje kože i iznimno tople vreće za spavanje. Kad vam dosadi ležanje u termalnim gaćama, predlažu vam safari na motornim sanjkama!

  Blacksheep village Igloo La Plagne

  Hotel de Glace - Saint-Gabriel-De-Valcartier, Kanada – grijani vodeni park za utjehu
  Uz tri tematska ledena bara, unutarnju stazu za sanjkanje i ledenu kapelicu u koju je moguće smjestiti 70 gostiju, objekt Hotel de Glace u Saint-Gabriel-De-Valcartieru u Quebecu prava je atrakcija i jedini objekt te vrste u Sjevernoj Americi. Koktel poslužuju u čaši od leda, dok su temperature u sobama između -3 i -5°C. Ako na neko vrijeme želite pobjeći od hladnoće, ovaj ledeni hotel također nudi i grijani unutarnji vodeni park te nordijsko područje za opuštanje s unutarnjim spa centrima i saunom.

  Blacksheep village Igloo La Plagne