SUN_info // nakon kojih tretmana treba OBAVEZNO stavljati SPF?

  Svijet ljepote danas nudi brojne tretmane za jednostavniju svakodnevnu njegu lica i tijela, koja je ljeti ponekad intenzivnija i konkretnija nego zimi.

  Dr. Lea Homolak podsjeća ujedno na kvalitetu i raznolikost tretmana aparatom IPL kojim se možete riješiti dlačica, no izvrstan je i za rezultate na licu. No, napominje, to je samo jedan od tretmana koji ne vole sunce.

  ACCESS
  Accessorize


  Fotopomlađivanje radi na principu korištenja IPL-a (impulsa intenzivnog svjetla), koje prodire u kožu, a istovremeno ne oštećuje površinski sloj. Toplina se prenosi svjetlošću na granicu između epidermisa i dermisa, i služi kao okidač za regeneraciju stanica u dubljim slojevima kože. Tako stimulira fibroblaste da stvaraju i preoblikuju kolagen i elastična vlakna, koji ispunjavaju bore.

  Na taj način se provodi prevencija stvaranja bora i odgađaju neki drugi agresivniji kirurški tretmani. IPL se može kombinirati i s, na primjer, dermoabrazijom i drugim kozmetičkim zahvatima.

  Kontraindikacije i komplikacije su iznimno rijetke. Laserske zrake (monokromatske i koherentne za razliku od IPL-a) osim što mogu u sklopu klasičnih zahvata rezati, paliti i bušiti kožu, znamo i da vrlo neinvazivno vrše pripremu kože u sklopu no-needle mezoterapije za redukciju celulita.

  BERTIEBertie

  Naime, opet ponavlja, kod ovakvih tretmana apsolutno je potrebno svakodnevno, od jutra do mraka, koristiti kreme sa zaštitnim faktorima.

  Isto je i s kemijskim pilingom koji je danas dosta popularan, jer se radi o kiselinama, što znači da nam je zaštita putem krema ili pudera s faktorima u tom slučaju neizbježna.

  Slično je i sa solarijem, izbjegavajte ga ako koristite ove tretmane!

  I bez tretmana treba se obavezno zaštiti za vrijeme izlaganja suncu šeširom, naočalama ili odjećom, i naravno zaštitnim sredstvima (ulja, kreme, mljeka, gelovi..) UV zračenje sunca ima dio spektra UVA i UVB zraka od kojeg se najviše štitimo. Svaka konzistencija i vrsta kreme je s razlogom takva i ima svoju specifičnu primjenu.

  Danas su sve prisutniji i faktori 50+ što znači da smo sve osjetljiviji. Svaki zahvat na licu, pa i tiskanje prištića ili depilacija područja iznad usana zahtjeva zaštitu od sunca i ne predugi boravak u dobi između 10 i 17 sati. Dakle, zahvati kao što su mezoterapija, IPL i dermoabrazija nespojivi su s višesatnim izležavanjem na plaži.


  Foto: prshots

  DUNEDune