Top 5 proljetnih aktivnosti

  Prve zrake sunca zovu nas van: predlažemo i podsjećamo na top 5 aktivnosti u kojima ovih dana možete uživati vani. Ne treba posebno naglašavati sve moguće benefite sportova i kretanja, svi sve znamo, no samo ponekad to sve skupa malo zaboravimo. Nekad je komplicirano uvrstiti kretanje u svoje aktivnosti, no pola sata svaki drugi dan za lagani amaterski sport ipak je realnija izvedba… A ako ste ovisni o kretanju, čestitamo, za svoje tijelo i um radite uistinu najbolje.

  lake-placid-cycling

  1 Bicikl – dva kotača ponekad su naša dva najbolja frenda – voze nas koliko nas noge nose. Bicikl je popularan kao prijevozno sredstvo po gradu, a u prirodi je posebno divan. Iskoristite proljetne dane i večeri kako biste se malo provozali na vlastiti pogon i svom zdravlju pružili nezaobilaznu podršku.

  2 Trčanje – mnogi su ovisni o trčanju, toj divnoj aktivnosti koja dopušta apsolutni odmor uma. Dok se tijelo kreće, monotonim ritmom, stvara se jedna mirna atmosfera koja na kraju vodi i u svojevrsnu meditaciju, vele oni koji se trčanjem bave već dulje vrijeme. Osim toga tu su svi drugi fizički benefiti – vitke noge, podignuta stražnjica, malo ili ništa celulita… Pa nije loše, zar ne?

  2 Badminton – uzmite rekete i odite na Jarun. Ili neko drugo jezero, plažu, livadu… Ovo doduše zahtijeva i malo znanja ali i zagrijavanja. Obavezno se zagrijte prije badmintona, naročito ruke i ramena jer je moguć muskulfiber nakon toga, naročito ako niste u formi. Odlična je ovo društvena igra – a ako ste natjecateljski tip, još bolje!

  running


  3 Planinarenje – penjanje po brdima za neke je pravi sport. Imaju dodatnu opremu poput nepropusnih ruksaka, posebnih cipela, čarapa, odjeću od posebne mikrofibre… No u principu treba vam lagana slojevita roba i cipele za planinarenje koje drže zglob fiksiranim. Nije potrebno zagrijavanje. Uputite se po nekim strminama – gore je malo teže, ali zato se na dolje čini kao pjesma! Malo se pomučite za nagradu i vidjet ćete kako je sve odmah lakše. Može i samo šetnja! Idealna je za sve i može se prakticirati kad god. Ako želite raditi i ruke, uzmite si štapove, nude ih svi planinarski i sportski dućani.

  5 Rolanje – ako vaše omiljeno jezero ima stazu, nabacite role i krenite u krug. Ako ste pak stručni u ovom super sportu, onda je grad vaše igralište. Ovaj je sport vrlo blag za koljena pa ga mnogi vole. Osim toga podiže tonus tijela i djeluje na sve mišiće. Obavezan dodatak – flašica vode, naročito na vrućem suncu.

  hiking