TRČI I ČISTI PRIRODU // super sportska akcija EKOTLON uskoro na Bundeku

  Ovaj hibrid sportsko-ekološkog događaja već je godinama popularan u Švedskoj i zove se plogging, a predstavlja spoj džogiranja i sakupljanja otpada.

  Ekotlon na Bundeku prilagođen je svima - 11. rujna 2021. na Bundeku. 

  Ekotlon 3 cr

  Za one koji trče tu je maxi plogging staza, dugačka 5 kilometara, a za one kojima je to predugačko ili će doći s mlađom djecom, tu su midi plogging staza, od 2 kilometra, i mini plogging staza, dugačka tisuću metara.

  Staze se razlikuju po dužini i zahtjevnosti, a kotizacija iznosi simboličnih 40 kn za 2 i 5 km, a za najmanju je predviđena obiteljska kotizacija od 60 kn. Ne morate se posebno pripremati za ovaj sportski događaj i vježbati svaki dan kako biste na dan utrke bili u najboljoj formi. Osnovna ideja Ekotlona je da joggirate i usput prikupite smeće na koje nailazite i koje ni inače ne želite nalaziti dok ste u prirodi.

  Sve staze startaju na istome mjestu, ali u suprotnim smjerovima. Staze su kružnog tipa i trči se jedan krug.

  Za plaćenu kotizaciju očekuje vas bogat startni paket, koji uključuje prigodne darove organizatora i sponzora utrke, a na raspolaganju imate okrepne stanice, garderobe, toalete te stručnu podršku trenera.

  Nakon utrke bit će dostupni hrana, piće te bogat nagradni, zabavni i edukativni sadržaj. Prijave traju do 9. rujna (do 23:59 sati) ili do popunjenja maksimalnog broja natjecatelja.

  Ekotlon 1

  Događanje organiziraju u organizaciji 24sata i missZDRAVA.

   Ekotlon 2