TRI DANA U HOTELU RIXOS PREMIUM DUBROVNIK // od saune i bazena do klavira na doručku te partyja s biranom glazbom

  Proveli smo tri dana u super luksuznom hotelu Rixos Premium, a jedan od tih dana – vrijeme je bilo loše (ne za mene, već za one koji ne žele po kiši van). No, kad imaš takav mega hotel, nema praznog hoda, uvijek se ima nešto za raditi. Imaju impresivan spa, biljar i niz aktivnosti, a očarale su me i knjige u baru i restoranu – modna te literatura o hrani i arhitekturi.

  d2321

  Svaki doručak uživala sam u klavirskom koncertu uživo, to je jedan od bitnih elemenata hotela, taj glazbeni experience.

  Naime, navečer sviraju dvojica na gitari, lobijem odzvanjaju zvukovi divnih, romantičnih pjesama. Sve to daje poseban dojam prostoru, koji djeluje opuštajuće, pa ni olujno more ne smeta.

  rixos premium dubrovnik

  Zapravo, daje čaroban okvir svemu, jer pogled na more iz hotela je maestralan, imaš osjećaj kao da možeš uroniti u sve to. Sobe su divne, gledaju na more, smještene u kaskadama.

   

  @dubravkapz #rixosmoments #rixos #rixosdubrovnik #travel #books #food #fashion #hotel #croatia #croatia🇭🇷 ♬ Chopin Nocturne No. 2 Piano Mono - moshimo sound design

   

  Evo što hotel ističe: - Rixos Premium Dubrovnik, luksuzni lifestyle hotel, nalazi se u blizini Starog grada Dubrovnika i okružen je spektakularnim krajolikom. Sa svojim impresivnim vanjskim dizajnom koji se kaskadno spušta do mora, hotel predstavlja ultimativni spoj moderne arhitekture i luksuznog, sofisticiranog dizajna interijera. Suvremeni i udobni smještaj, elegantni barovi i restorani, međunarodni tim kuhara, luksuzna plaža, miran Anjana Spa, koji se prostire na preko 2000 m² i jedini kasino u gradu čine Rixos Premium Dubrovnik savršenim odredištem. Udaljen je 1,5 km od povijesnog Starog grada i 23 km od Zračne luke Dubrovnik - .

  d1

  Trebalo mi je dvadesetak minuta laganog hoda do Starog grada, gdje sam pogledala lijepu Dalijevu izložbu, dok su zidine i grad bili prepuni turista.

   

  @dubravkapz #salvadordali #dubrovnik #croatia #dalì #exhibition #travel #culture #art #artist ♬ original sound - Dubravka Prpic Znaor

   

  Dubrovnik i dalje ima dosta ljudi, a i u hotelu ističu da im je cilj produžiti sezonu. Mnogi od nas, među njima i ja, vole više more nakon ljeta, priroda je divna, ne smetaju mi te neke neprilike.

  - Naš hotel je jedan od rijetkih koji ostaju otvoreni tijekom čitave godine. Generalno mi kao hotel smo odlučili raditi tijekom čitave godine. Samo kad smo se renovirali, prije dvije godine, imali smo zatvoreno. Dakle, politika je hotela da tijekom čitave godine zadržimo sve zaposlenike jer smo shvatili i s aspekta radne snage, da ih je teško ponovno naučiti na početku sezone. Ovako imamo uhodanu ekipu, što je nama veliki plus kao stranom lancu. Mi imamo puno hotela u Egiptu, u Dubaiu, imali smo do prošle zime i u Švicarskoj. Zato imamo dogovor za onaj recimo višak radne snage sezonaca, da oni svojevoljno, ako žele, mogu ići raditi u te destinacije i do 4 mjeseca. To su najbolje prihvatili mlađi zaposlenici, vide i nauče nešto novo. To je nekakva nagrada, ali i trening. Ta se praksa pokazala jako dobrom - istaknula je Sandra Urlić, direktorica prodaje hotela.

   d545

  Malo su okrenuli fokus, nisu samo klasičan hotel koji nudi wellness pakete sa živom glazbom, već često imaju neki program. Wellness im je poseban, pri tretmanima koriste specijalna ulja koja su napravljena po staroj recepturi, od lokalnih sastojaka te odlično djeluju na kožu.

  - Imamo i odličnu ponudu hrane i pića. Moram izdvojiti jedinstveni Teppanyaki show cooking, jedini na ovim prostorima. Rixos Premium Dubrovnik ima tri restorana, svaki s jedinstvenim konceptom. Inspiriran regijom, svaki restoran nudi prepoznatljiva jela pripremljena od lokalnih namirnica. Naši kuhari beru svježe bilje i začine iz hotelskog biljnog vrta. Otvoreni buffet s raznolikom ponudom, izniman i izbor vrhunskog suhog mesa iz Hrvatske - naglasili su u hotelu.

  Prostor hotela je izuzetno velik, moguće je 'izgubiti' se u njemu. Katovi su složeni naopačke – recepcija je gore, a katovi su dolje. To bude zabavno, naročito ako ste s dobrom ekipom, kao što sam bila ja, s kolegama iz regije. Imali smo i mega party, sa živom glazbom. Dakle, zabave nije falilo.

  rixos

  Hotel se okreće domaćim gostima, pronašli su dobru kombinaciju – stranci, regija i domaći, svi dolaze u neko vrijeme. Ističu kako zapravo stalno dolaze gosti od svukud, kroz cijelu godinu. Naravno da je više stranaca u proljeće i ljeto, upravo radi direktnih letova u Dubrovnik.

  - U Rixos Premium Dubrovnik brinemo se o iznimnom spoju luksuza i dizajna kako bi svaki naš gost imao jedinstveno iskustvo boravka u hotelu. Umjetnost nam je bez sumnje neophodna. Osim u prostoru prodajne galerije na 9. katu, razna umjetnička djela mogu se vidjeti u cijelom hotelu. Od trenutka kada uđete u Rixos Premium Dubrovnik pogledajte okolo i divite se nevjerojatnim umjetničkim djelima domaćih i međunarodnih umjetnika – naglasili su u hotelu.

  Jedan dan smo gledali i linđo – malo sam porazgovarala sa curkama koje plešu, to su dvije Karle i jako su simpatične. Nosile su dubrovačko-primorsku nošnju.

  d355

  - Sastoji se od marame, pregače, haljine, opanaka, ima oko 5 slojeva, vrlo je ugodna i lako je plesati u njoj. Najveći problem je složiti tu maramu na glavi i dekolteu. Mi u linđu uvijek tako nastupamo, a sada navečer imamo probu od dva sata, pjevamo i plešemo. No, ne plešemo samo linđo, već i druge folklorne plesove – rekle su Karle. Njihov je voditelj, Andrija Ivančan, prije bio u Ladu.

  Tu je i poslovni karakter hotela, moguće su razne konferencije.

  d33

  - Bilo da se radi o konferenciji, poticajnom putovanju, sastanku odbora ili živahnoj proslavi, naš prostor za sastanke i mjesta za događanja skrojeni su kako bi stvorili savršeno okruženje. Uz prostranu plesnu dvoranu kapaciteta 900 gostiju koja se može podijeliti u tri odvojene prostorije, tu je i šest dvorana za sastanke te izložbeni prostor s audio-vizualnom opremom. Naša profesionalna tehnička podrška i certificirani hrvatski stručnjaci za sastanke i događanja pomoći će vam da svoj događaj učinite nezaboravnim – objavio je hotel.

  d322

  Ako ste za neko kretanje, poput mene, zanimat će vas i ponuda okolo. Naime, jedno sam jutro trčala, ima dosta trkača. U blizini hotela je velika šuma Velika i Mala Petka, gdje je zapravo idealno za šetnje i outdoor uživanje.

  Osim toga, tu su i šetnice okolo grada, od po par do oko 8 kilometara, odlične za hajkanje i planinarenje, a možete i do Srđa žičarom pa dolje pješke. Stvarno je blizu.

  zip du itg

  Za adrenalinske ovisnike tu je mega zip-line, ide iznad grada, pogled je impresivan. Ove i slične aktivnosti zaokružit će divna dubrovačka arhitektura koja podsjeća na neka minula, elegantna vremena. I sad je krasna, naročito stara jezgra sa zidinama, malim restoranima i predivnim uličicama.

  Grad je super romantičan, jedan od onih u koje je super vratiti se barem svakih par godina.

   

  @dubravkapz #solanaston #croatia #croatia🇭🇷 #travel #sol #solana #ston ♬ original sound - Dubravka Prpic Znaor

   

  Prije dolaska u Dubrovnik prošli smo kroz Ston, upoznali veličanstvenu solanu i skočili na kamenice koje se tamo tradicionalno jedu. Nisam fan, više volim meso, so what.

  Solana potječe još iz rimskog doba, dva tisućljeća prije Krista.

  - U antičko doba ovaj kraj nastanjivali su Iliri i Grci, a od 167. god.pr.Kr. započinje vrijeme vladavine Rimljana gdje se po prvi put spominju eksploatacija i branje soli na stonskom području. Stonske su solane najstarije u Evropi i uopće najveće sačuvane iz povijesti Mediterana . Daleke 877. god. spominje se stonska biskupija, pa se pretpostavlja da je to najstarija biskupija hrvatskog etničkog prostora. Rimljani za sobom ostavljaju razdiobu stonskog polja i ime ovog naselja Stagnum – Stamnum, što znači stajaća ili mrtva voda. Upravo to je pokazatelj da su već u davnim vremenima ovdje postojala solila, i da je ime nastalo upravo zbog prirodnog svojstva ovog kraja - solane. Nakon burne povijesti i različitih vladavina 1333. god. Ston postaje sastavni dio Dubrovačke republike - piše Stonska solana.

   

   

  I tako prođe tri dana – no ni to nam nije bilo dosta, pa smo stali u Wine baru Deak Wines Rest Stop na Jadranskoj magistrali u mjestu Raba. To divno mjesto za snimanje savršeno je i za vina te maslinovo ulje domaće proizvodnje. Rose im je fantastičan, jedan od najboljih. Sve skupa drži šesteročlana obitelj Deak iz Opuzena, čija je vinarija najmlađa u vinogorju Komarna. No, imaju niz medalja sa svjetskih natjecanja te se mogu pohvaliti nizom vrijednih nagrada.

  Savršeno mjesto za zaokružiti tri super dana.