U petak počinju 26. Dani hrvatskog filma

    Dodjelom nagrade Zlatni Oktavijan za životno djelo Pavlu Štalteru i svečanim otvorenjem na Ljetnoj pozornici Tuškanac, ovaj petak 16. lipnja, počinju 26. Dani hrvatskog filma. Tijekom pet dana, do utorka 20. lipnja posjetitelje očekuje bogat natjecateljski program koji uključuje 68 naslova podjeljenih u pet konkurencija te niz vrijednih filmskih ostvarenja u popratnim programima.

    dfh web plakat


    Novost ovogodišnjeg izdanja koje se još više približilo ljetu su projekcije na otvorenom. Tako će na Ljetnoj pozornici Tuškanac svakog dana trajanja festivala od 21:30 publika moći u provjeriti što su nam u protekloj godini pripremili domaći redatelji, a prije filmova iz konkurencije svakoga će se dana prikazati po jedan restaurirani klasik iz DHF-ovog programa Retro: Obnovljena baština.

    Na otvorenom će se također održavati program u Parku Stara Trešnjevka koji u subotu, 17 lipnja od 21:30 u kvartovsko kino pod vedrim nebom donosi program crtića o Baltazaru, u nedjelju 18. lipnja program klasika Zagrebačke škole crtanog filma i recentnije animirane filmove, a u ponedjeljak, 20. lipnja program glazbenih spotova.