Udruga Migrena Hrvatska // Tjedan obilježavanja hrvatskog Dana migrene završit će u nedjelju, 27. ožujka na Cvjetnom trgu

  Udruga Migrena Hrvatska, jedina hrvatska udruga posvećena migrenskim oboljenjima, isticanjem komunikacijskih poruka i vizuala na zagrebačkim fontanama u Ulici Hrvatske bratske zajednice 21. ožujka obilježila je hrvatski Dan migrene koji se već 14 godina obilježava na prvi dan proljeća.

  Udruga Migrena Hrvatska cr

  Poruke su ukazivale na kompleksnu problematiku ove neurološke bolesti od koje u svijetu boluje više od milijardu ljudi te svaka deseta osoba u Hrvatskoj (procjena na temelju dostupnih podataka).

  Tjedan obilježavanja hrvatskog Dana migrene završit će u nedjelju, 27. ožujka, na Trgu Petra Preradovića (Cvjetnom trgu) u Zagrebu, gdje Udruga organizira javno-zdravstvenu akciju. Od 10:30 do 13:30 građani će se moći informirati o migreni, prevenciji, dijagnostici, liječenju i poboljšanju kvalitete života s migrenom.

  Dan migrene

  U sklopu savjetovališta od 11:00 do 13:00 oboljelima će za razgovor i savjetovanje na raspolaganju biti tim stručnjaka s raznih područja (liječnik opće prakse, neurolog, kineziolog, psiholog i nutricionist).

  Građani će informacije dobiti i od predstavnica Udruge Migrena Hrvatska kako bi osvijestili kako pomoći oboljelim članovima obitelji i biti im što kvalitetnija podrška.

   

  Migrena nije samo bol