Vino uz žlicu // 24. izdanje u restoranu Prosikito

    Restoran Prosikito u Zagrebu bio je domaćin 24. izdanja eno-gastro projekta Vino uz žlicu, koji su pokrenuli Renata Cisar i Mustafa Topčagić.

    1.Prosikito sudionici i organizatori

    Mnogi se sjećaju da je na toj lokaciji pizzeriju i lounge bar s istim imenom 2007. otvorio nogometaš Robert Prosinečki. Danas restoran vodi Zoran Anđelić, koji je zadržao naziv i krušnu peć, a ponudio bogat jelovnik domaće i internacionalne kuhinje.

    2.Davor Balaško i Simona Perčić Destilati Good Spirit

    Večer je započela likerima i rakijama destilerije The Good Spirit iz Međimurja, koje je predstavio Davor Balaško. Posebno su se istaknuli liker Golfer, Spirit of Gin i Višja, te rakija Viljamovka, sve od prirodnih sastojaka bez aditiva.

    3.Ana i Vilim Jakša Maslinova ulja Komarija

    Vilim Jakša predstavio je ekstra djevičanska maslinova ulja Komarija iz Istre, a gostima je ponudio pet sorti – Selekciju, Leccino, Bužu, Frantoio i Istarsku bjelicu.

    4.Pilato Grande brut Proljetne rolice

    Prvi slijed jela uključivao je pileće rolice uz pjenušac Pilato Grande brut, dok su se ravioli od sira u kremi od pršuta sljubili s Chardonnayem Venari 2022 iz vinarije Krešić.

    5.Krešić Chardonnay Venari 2022

    Prijelaz na jača jela obilježili su crni rižoto s plodovima mora uz Velebna Shiraz 2020 te vinski gulaš s krumpirom uz Cabernet Franc vinarije Josić.

    6.Velebna Shiraz 2020 Crni rižoto s plodovima mora

    7.Josić Cabernet franc Vinski gulaš s krumpirom

    Desert Panna cotta poslužen je uz maslinovo ulje Istarska bjelica i polusuhi Muškat žuti 2024 vinarije Najman.

    8.Najman Muškat žuti 2024 Panna cotta

    Domaćin Zoran Anđelić i njegov tim pobrinuli su se za vrhunsku atmosferu, dok organizatori već pripremaju jubilarno 25. izdanje Vina uz žlicu.

    FAMA / Foto: Nikola Zoko

    9.Vina Pilato Krešić Velebna Josić i Najman

     

    Tags: Hrana Gastro Vino