Restoran Prosikito u Zagrebu bio je domaćin 24. izdanja eno-gastro projekta Vino uz žlicu, koji su pokrenuli Renata Cisar i Mustafa Topčagić.
Mnogi se sjećaju da je na toj lokaciji pizzeriju i lounge bar s istim imenom 2007. otvorio nogometaš Robert Prosinečki. Danas restoran vodi Zoran Anđelić, koji je zadržao naziv i krušnu peć, a ponudio bogat jelovnik domaće i internacionalne kuhinje.
Večer je započela likerima i rakijama destilerije The Good Spirit iz Međimurja, koje je predstavio Davor Balaško. Posebno su se istaknuli liker Golfer, Spirit of Gin i Višja, te rakija Viljamovka, sve od prirodnih sastojaka bez aditiva.
Vilim Jakša predstavio je ekstra djevičanska maslinova ulja Komarija iz Istre, a gostima je ponudio pet sorti – Selekciju, Leccino, Bužu, Frantoio i Istarsku bjelicu.
Prvi slijed jela uključivao je pileće rolice uz pjenušac Pilato Grande brut, dok su se ravioli od sira u kremi od pršuta sljubili s Chardonnayem Venari 2022 iz vinarije Krešić.
Prijelaz na jača jela obilježili su crni rižoto s plodovima mora uz Velebna Shiraz 2020 te vinski gulaš s krumpirom uz Cabernet Franc vinarije Josić.
Desert Panna cotta poslužen je uz maslinovo ulje Istarska bjelica i polusuhi Muškat žuti 2024 vinarije Najman.
Domaćin Zoran Anđelić i njegov tim pobrinuli su se za vrhunsku atmosferu, dok organizatori već pripremaju jubilarno 25. izdanje Vina uz žlicu.
FAMA / Foto: Nikola Zoko